• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Чешки ветеран „поздрави“ американските военни като си свали панталона

Чешки ветеран „поздрави“ американските военни като си свали панталона

/КРОСС/ Ветеранът от чешките въоръжени сили поручик Мартин Заплетал се опитал да препречи пътя на американската военна техника, преминаваща по улиците на гр. Вишков, съобщи порталът Parlamentní listy, предаде РИА Новости.

Облечен в парадна униформа, Заплетал изчакал докато премине съпровождащия конвоя полицейски автомобил. След това мъжът излязъл на пътя пред колоната автомобили на американските военни, обърнал се с гръб към тях и си свалил панталона. Почти веднага след това дръзкият военен е задържан от полицията, а американските военни продължили по пътя си.

Срещу Заплетал е предявено обвинение за организиране на масови безредици, разказа пред агенция „Спутник“ участникът в движение „Чехословашки военни в запас срещу войната“ подполковник Иван Кратохвил, като уточни, че максималното наказание за това нарушение е лишаване от свобода за срок от три години.

„Ако различни гей-паради може, с извинение, с голи задници да се разхождат из Прага, ако ние така задружно подкрепяхме акцията на Pussy Riot, то да вкарат човека за три години в затвора за смъкнати панталони… Това е невероятно, това е нещо, което се нарича „политика на двойните стандарти“, заяви Кратохвил.

Той отбеляза, че в миналото Мартин Заплетал е служил в състава на международна полицейска мисия на територията на бивша Югославия. Именно там се е случила „еволюцията на представите му за истинската цел на присъствието на американските военни в Европа“. „Постепенно той е осъзнал, че е по-скоро член на окупационни войски“, разказа Кратохвил.

Американският военен контингент е влязъл в Чехия на 27 май, отивайки от базата си в немския Вилсек на ученията Saber Strike-2016 в Прибалтика. Конвоят се състои от 224 единици техника и 420 военнослужещи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Еи браво чехите вече се осъзнаха . Къде сме ние ,а да ние сме изгубили в гората и сме напълно неадвекатни.

03.06.2016 00:33:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.