• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Битката за летището до Донецк продължава, има загинали

Битката за летището до Донецк продължава, има загинали

/КРОСС/ Армията на Новорусия трети ден продължава да прочиства донецкото летище от украински военни, където те системно откриват огън по столицата на ДНР. Това съобщи представител на Министерството на отбраната на Донецка народна република.

В резултат на обстрелите в неделя са загинали 6 мирни граждани и 18 са били ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

По данни на опълченците, на територията на летището се укриват около 2500 украински военни и чуждестранни наемници. В резултат на операцията вчера, проведена от опълчението на ДНР са загинали над 50 украински военни. Има и загуби във военната техника - 13 единици бронетехника. Въпреки пораженията, украинските части продължават да удържат контрола над по-голямата част от съоръженията на донецкото летище.

Мощен удар нанесоха опълченците на Луганска народна република по позиции на украински сили в района на Счастие, където наскоро пристигна голяма група пронацистки настроени бойци. Все още там се водят ожесточени битки, в резултат на които има много загуби в жива сила при украинците.

Украинските военни пребивават в мизерни условия, спят на открито на земята. Бойците на Националната гвардия се оплакват, че Министерството на отбраната на Украйна не им изпраща никаква помощ. Един от офицерите на 11-ти батальон заяви, че войниците не разполагат дори със спални чували или черги, като им се налага да спят върху дървени дъски на земята. Същ така, украинските военни разказаха, че от момента на обявяването на режима за прекратяване на огъня, киевските власти са намалили подкрепата си едва ли не десет пъти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е ли крайно време Киев да си прибере главорезите?!

30.09.2014 19:51:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.