• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Военният министър: Имаме готовност за участие в Сирия

Военният министър: Имаме готовност за участие в Сирия

/КРОСС/Готовност за участие в евентуални операции в Сирия има, но засега това не се налага.

Това каза военният министър Николай Ненчев в Хасково, цитиран от Нова телевизия. 

„Те мисиите общо взето си приличат. Работата на военнослужещите е да се подготвят за времена, в които е необходимо да се защити националният интерес и суверенитет", каза той.

Ненчев заяви, че е доволен от увеличаването на бюджета на армията.

„Ние вдигнахме бюджета на 1,35, което означава, че изпълнихме всички ангажименти, които сме поели и пред нашите партньори. Бюджетът на отбраната е увеличен с близо 200 милиона, което означава, че 80 милиона ще отидат за авиацията, 80 милиона за военноморските сили и 40-50 млн. за сухопътните сили. И това е изключително голям успех", коментира той. 

Българската армия остава на границата с Турция, където оказва логистична подкрепа. Към момента там работят 70 военнослужещи, допълни Ненчев.

29-ият контингент на въоръжените сили, участвали в мисията на НАТО „Решителна подкрепа" в Афганистан, беше тържествено посрещнат в Хасково.

Контингентът беше в състав от 110 военнослужещи и включваше национален елемент и взвод за охрана. В състава бяха включени шест жени, от които четири - в състава на взвода за охрана.

По време на мисията българските военнослужещи изпълняваха денонощни дежурства в различни бази и обекти на НАТО, както и задачи по обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

Военнослужещите са проверили 4237 автомобила и 25 316 пешеходци и са изпълнили 243 механизирани и пеши патрула.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ерго като министър следва да отива на мисия, тъй като това Сирия е далеч от нашия национален интерес. За това земеделеца "военен министър" незабавно в Сирия на "мисия".

03.12.2015 16:10:41

Анонимен

Заради този ,заради Горанов,заради Павлова,заради всичките лапачи във власта да се съберем на организираният на 5-ти протест срещу високите цени на винетките и да им покажем,че не сме съгласни с решенията им!

03.12.2015 15:57:10

Митко Динев

Народеее! На всяка витрина – сланина, па на всяко кьоше – Порше… На поразия дънят ракия. Кой къде свари пуши цигари… Политици – мръсници и чалга певици… Премиер – гола вода! Да му еба й народа!

03.12.2015 15:26:23

Анонимен

Малоумник

03.12.2015 15:14:00

Анонимен

Оди прекопай лозето у Кокорево и натори перчема бе шмешник.

03.12.2015 15:12:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.