• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Франция е във война, трябва да действаме безскрупулно и незабавно (видео)

Франция е във война, трябва да действаме безскрупулно и незабавно (видео)

/КРОСС/ Правителството трябва да действа незабавно. Няма време за губене. Ние сме във война, каза бившият френски президент и лидер на опозицията в коментар на последната терористична атака в страната от тази сутрин. 

Двама въоръжени с ножове терористи нападнаха католическа църква в градчето Сен Етиен дьо Рувре в Нормандия.
„Емоцията ни е огромна. Тази ситуация трябва да ни накара да мислим още по-трезво и най-накрая да разберем, че трябва да променим начина и стратегията на нашия отговор и действия", каза Саркози.
„Врагът не се спира пред нищо. За него няма нито граници, нито морал. Трябва да бъдем безскрупулни. Никакви правни и други причини не трябва да служат като претекст за ограничаване на действията ни", подчерта той.
„Правителство да приложи всички наши предложения, които сме направили преди месеци, и това да стане незабавно", призова Саркози.
„Няма време за губене. Ние сме във война и нямаме друг избор освен да воюваме и да спечелим тази война", каза още лидерът на френската опозиция и бивш държавен глава.

 

В края на ноември 2015 г. Съветът на Европа обяви временното излизане на Франция от Европейската конвенция за правата на човека заради извънредното положение, въведено от президента Франсоа Оланд след атентатите в Париж от 13 ноември. Париж изпрати официално уведомление до Съвета на Европа за част от мерките, взети в рамките на извънредното положение. „Тези мерки може да изискват нарушаване на някои права, гарантирани от Европейската конвенция за правата на човека", отбеляза Съветът на Европа.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Точно това искаха терористите - да станат безскрупулни и да започнат да тормозят собствения си народ.

27.07.2016 17:53:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.