• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Министър Шаламанов: „Информационна война" не означава конвенционална война

Министър Шаламанов: „Информационна война" не означава конвенционална война

/КРОСС/ В приоритети и задачите на служебното правителство, една от основните е подготовката за срещата на НАТО, както и разработването на стратегията 2020. Този документ е първата стъпка, обяви в студиото на Нова телевизия министърът на отбраната Велизар Шаламанов.

Служебният министър категорично отхвърли той и екипът, изготвил документа, да са направили гаф.

Министърът скандал не вижда. Според него в медийното пространство се вадят отделни думи от текста. Включително в документа няма думата „ракети", а видях много такива заглавия в медиите.

„Информационна война" е част от средствата за натиск, които са извън конвенционалните методи за водене на война, обясни скандалното словосъчетание министърът. Терминът е изработен в рамките на НАТО с участието на България. В документа няма термин „военна заплаха", има термин „риск". Терминът „информационна война" не означава конвенционална война, обясни Велизар Шаламанов. От думите му стана ясно, че думите, предизвикали скандал у нас, са буквален превод от Information wars.

Не считам, че има противоречия между президента и премиера, каза още Шаламанов.

Документът е насочен към разрешаване на въпроса за българската армия и нейната адекватност и ще бъде използван на срещата на високо равнище, посочи още министър Шаламанов. Ще покажем, че с 1,8 млрд. могат да се покажат много по-високи резултати. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сталииски ,лека му пръст стоеше като военен министър по на място от това недоразумение на прецедента.

29.08.2014 18:09:12

Анонимен

Той е не само информационен, но и конвенционален малоумник и непрекъснато си разказва бълнуванията. Орезили децата си и поколенията след него! Така става, когато Господ реши да накаже продажника, чуждата подлога, въобще долния човек!

29.08.2014 11:27:34

Генерала

Шаламанов , Вие сте толкова некомпетентен , че за малкото време като министър , сътворихте огромни злини за България!Нищо не разбирате от такт и дипломация , а действувате , като слон в стъкларски магазин !Двамата с Плевнелиев приличате на янки в кръчма !Нещастници!!!

29.08.2014 09:41:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.