• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Москва разсекрети уникални документи за Великата отечествена война

Москва разсекрети уникални документи за Великата отечествена война

/КРОСС/ Уникални документи от разсекретения фонд на Централния архив на руското министерство на отбраната за събитията през първите дни на Великата отечествена война вече могат да се намерят на сайта на военното ведомство. Това съобщи в четвъртък (22 юни) министерството, цитирано от ТАСС.

Документите бяха отворени за широката общественост в деня, в който се отбелязват 76 години от началото на Великата отечествена война.

Книжата се публикуват за първи път. Цикълът съдържа над 100 страници със спомени на военачалници, сред които е и маршалът на Съветския съюз Иван Баграмян.

"Уникалното в тези документи са строгите и по веонному ясни формулировки, които правят съветските военачалници при оценката на състоянието на поверените им войски в навечерието на войната", посочват от министерството на отбраната.

Документите съдържат информация за хода на разгръщането на войските в Прибалтийския, Киевския и Беларуския специални военни окръзи според "Плана за отбрана на държавните граници от 1941 г.; обнародвани са данни за степента на готовност за начало на война по държавните граници.

Редица военачалници споделят и уникални спомени за обстановката, в която частите и обединенията за първи път влизат в бой с германско-фашистките войски.

Източник: Руски дневник

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Еееегати злобата, направо ви е изкъртил зъбките!

23.06.2017 09:40:08

Анонимен

Русия е съюзник на Хитлеристка Германия и в единение действат, нападат, окупират и избиват тези, които може да им попречат в намеренията за световно господство! Ако САЩ и останалите няколко съюзника не бяха подпомогнали тази прогнила, избила голяма част от населението си проклета територия - то светът отдавна да е забравил явлението СССР, което щеше да е по-добрия вариант за човечеството!

22.06.2017 22:39:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.