• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Осем убити и 13 ранени турски войници при сблъсъци в Сирия

Осем убити и 13 ранени турски войници при сблъсъци в Сирия

/КРОСС/ Осем турски войници са били убити и още 13 са били ранени при сблъсъци в северозападния сирийски анклав Африн, обявиха от турските въоръжени сили.

Турските военни заявиха, че ранените войници са били бързо евакуирани, за да получат лечение. Засега няма повече подробности за събитията.

Това е един от най-кръвопролитните дни за турските войници от началото на операцията на Турция, която тя предприе в Африн на 20 януари срещу подкрепяните от САЩ "Отряди за защита на народа" на сирийските кюрди, които Анкара разглежда като терористична групировка, свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжен бунт срещу турската държава от повече от три десетилетия.

Междувременно от Сирийския център за наблюдение на правата на човека обявиха, че турските военновъздушни сили са ударили две позиции на проправителствените сирийски бойци, разположени през миналата седмица в Африн, избивайки и ранявайки множество бойци.

Бомбардировките са били извършени в село Джамаа, като са загинали 17 проправителствени бойци.

Турските военни заявиха, че турски хеликоптери ATAK са ударили района в западната част на Африн, избивайки 9 "терористи". Не е ясно дали тези удари са отмъщение за убитите осем турски войници.

От началото на операцията под наслов "Маслинова клонка" Турция превзе 115 "стратегически точки" и 87 села, както твърдят турските държавни медии, изтиквайки кюрдските бойци от района, който се намира в близост до турската граница.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.