• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Истината за катастрофата на Germanwings е в ръцете на Роланд Волф

Истината за катастрофата на Germanwings е в ръцете на Роланд Волф

/КРОСС/ Външно той прилича на холивудската звезда Джон Малкович. Досега е бил известен само в тесен професионален кръг на своите колеги-следователи.

Той трупа слава зад кулисите, извън светлините на прожекторите. Но топченгето от Дюселдорф вече е известен в цяла Европа, дори отвъд океана. Защото той е шеф на Специалната комисия „Алпен", която пое цялостното разследване на авиокатастрофата с А320 на Germanwings, полет 4U9525.

Първоначално комисията наброяваше 100 души, но междувременно набъбна до 200. Само причините за смъртта на пътниците разследва екип от 50 души. С идентифицирането на жертвите са ангажирани 100 души.

Заплатата на 55-годишния криминален директор на „Алпен" Роланд Волф е 5500 евро месечно. Той е известен като експерт по борба с мафията и рокерската престъпност. Досега той бе известен като директор на отдел Organisierte Kriminalität („Организирана престъпност"). Затова за него не се знаеше абсолютно нищо. Дори адресът, на който живее, се пази в строга тайна. Тайна е също така семейното му положение, не е известно дали има деца. За да бъде защитен човекът, който преследва най-сериозните престъпници на Германия, самоличността на Волф е превърната във фантом. Затова единственият сигурен факт е възрастта му - той не отрича, че е на 55 години.

Но завесата на тайнствеността леко се повдига. Вече е известно, че той е директор на ОК от 2010 г., а точно преди да се заеме с катастрофата на самолета на Germanwings, той бе ангажиран с войната между рокерите в дюселдорфския квартал Алтщад, където борбата за надмощие между Hells Angels и MC Brothers ескалира до открити побоища, дори престрелки.

На 25 март той Роланд Волф бе назначен за директор на Специалната комисия (Soko) „Алпен", макар официалното й име да е малко по-различно - „Особена структурна организация (Besondere Aufbauorganisation - BAO).

Роланд Волф не обича телевизионните камери, не обича да дава изявления и да отговаря на въпросите на журналисти. Неговата сила са анализите на фактите и доказателствените материали, а не жонглирането с думите. Затова на пресконференциите предоставя думата на говорителя на прокуратурата в Дюселдорф.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.