• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Заведоха групов иск за 357 милиона евро срещу "Фолксваген"

Заведоха групов иск за 357 милиона евро срещу "Фолксваген"

/КРОСС/ Организацията за защита на потребителите MyRight заведе в съда в германския град Брауншвайг колективен иск от името на повече от 15 000 клиенти на концерна Volkswagen. Ищците смятат, че са понесли сериозни загуби в резултат на скандала с манипулираните дизелови двигатели на германския производител, съобщава Deutshe Welle, цитирана от Automedia.

В иска се казва, че тъй като на дизеловите коли на Volkswagen е било поставено програмно оборудване, позволяващо да се манипулират тестовете в съответствие с екологичните изисквания, тези автомобили не е трябвало да се допускат за движение по пътищата в Германия. Ищците настояват автомобилите им да бъдат изкупени обратно на първоначалната цена.

Общата сума на исканите компенсации е 357 милиона евро, които Volkswagen категорично отказва да плати. На свой ред от MyRight твърдят, че представляват интересите на повече от 100 000 собственици на дизелови автомобили на германския концерн и до края на 2017 г. организацията ще внесе още един колективен иск, този път в съд в Швейцария.

През август тази година съдът в Брауншвайг вече отхвърли един подобен иск срещу Volkswagen. Обяснението беше, че машинациите с програмното оборудване на автомобилите не може да служи като причина за отмяната на тяхното разрешение за ползване. Затова и ищците нямат право на претенции.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересно, според този съд, защо Volkswagen плаща милиарди компенсации на братята американци, а на германците отказват. За българите не питам. Тук и без това се продават нищожен брой нови коли.

07.11.2017 14:41:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.