• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen

Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen

/КРОСС/ Моделът ще стъпи на пазара едва през 2019 г.

Volkswagen публикува първи снимки на новия си електромобил, който ще бъде представен официално по време на изложението в Париж в края на месеца. Производителят описва машината като „единствен по рода си концептуален модел, символизиращ преминаването в нова ера на електрическия транспорт”.

По думите на шефа на Volkswagen – Херберт Дис, концептуалният модел представлява прототип, който е напълно готов за серийно производство. В компанията са готови то да стартира през 2019 г. В основата на автомобила ще бъде новата платформа MEB, предназначена за хибриди и електромобили.

Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen

Новото шаси е така проектирано, че елементите на силовия агрегат да бъдат разположени по начин, оставящ максимално вътрешно пространство. На размери концептуалният модел ще бъде съпоставим с Volkswagen Golf, но салонът му ще бъде подобен на този на Passat. С едно зареждане хечбекът ще изминава между 400 и 600 км.


Новият модел е част от концепцията на Volkswagen за преминаване към екологично чист транспорт. Стратегията предвижда през следващите 10 години концернът VW Group да пусне на пазара 30 нови хибридни и електрически модела, като продава по 2-3 млн. бройки от тях годишно. Освен хечбек в гамата „зелени” автомобили ще влязат още неголям кросовър, миниванът BUDD-e, купе и седан, който ще се превърне в приемник на Phaeton. 

За да осигури на всички свои бъдещи хибриди и електромобили източници за захранване VW Group смята да построи 10 завода за производство на батерии.

Източник: automedia.investor.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.