• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Volkswagen замразява промоции заради Дизелгейт

Volkswagen замразява промоции заради Дизелгейт

/КРОСС/Volkswagen ще замрази промоциите си през следващата година в рамките на свето подразделение VW, като част от усилията за спестяване. Това ще ѝ помогне да поеме разходите за скандала, в който стана ясно, че тя е манипулирала данните за вредните емисии, излъчвани от дизеловите автомобили на компанията, продавани в САЩ, пише германско бизнес списание, цитирано от Ройтерс.

Освен това фирмата планира да използва отново възможно най-много от частите си за новото поколение на популярния модел Golf, за да спести стотици милиони евро, съобщава Manager Magazin, позовавайки се на източници от фирмата.

Най-големият производител на автомобили в Европа се бори с най-голямата си криза в своята 78-годишна история. Списанието твърди още, че разходите на компанията, свързани със скандала, вече надхвърлят 30 млрд. евро, повечето от които новият главен изпълнителен директор планира да припише на марката VW, като по този начин ще опази дъщерните дружества Audi и Porsche.

Volkswagen, която не е открита веднага за коментар по въпроса, заяви, че ще свие инвестиционните планове на подразделението VW, което е най-голямото по приходи, и ще ускори намаляването на разходите.

Според Manager Magazin Volkswagen също така се стреми да подобри производителността и ефективността на заводите на VW, като част от опитите си да пести. Това пък може да доведе до съкращаването на работни места. Според анонимните източници на изданието досега никакви съкращения не са коментирани с представителите на служителите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.