• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Кирил Ананиев хвърли вината за източването на болниците във Враца и Ловеч у медиците

Кирил Ананиев хвърли вината за източването на болниците във Враца и Ловеч у медиците

/КРОСС/ Медиците от врачанската болница години наред са били свидетели на порочни практики, без да протестират. Защо не протестираха тогава? Този въпрос зададе в ефира на Нова министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, коментирайки напрежението във Враца, където лекари и медицински сестри не са получавали заплати от месец февруари.

"Недоволстващите медици от Враца са свидетели на всички порочни практики, свързани с обществените поръчки за лекарства и медицински изделия, апаратура, техника. Защо тези хора тогава не са излезли на протест?", бяха точните думи на министър Ананиев в предаването "Здравей, България". В началото на седмицата гневни медици от врачанската болница замериха с яйца заместничката му Жени Начева.

Служителите в болницата не са получавали заплати от февруари.

"Срещу кого е този граждански протест? Тези яйца няма да свършат работа. Те трябваше да бъдат хвърлени срещу тези, които докараха болницата до това състояние. А сега тези яйца се хвърлят срещу хората, които искат да стабилизират системата", посочи Ананиев.

"Тези болници (във Враца и Ловеч - бел.ред.) в продължение на 13 и повече години се водят във фалит. Източвани са милиони", каза Ананиев. В същото време той беше категоричен, че е готов да приеме всеки справедлив граждански протест, включително този на медиците в Ловеч и Враца.

"Не обвинявам работещите в тези две болници. Те са лъгани много и затова не вярват. Тези две болници са наш приоритет. Те са структуроопределящи", категоричен бе той.

Той поясни, че още през декември ресорното му министерство е започнало акция заедно с Главна прокуратура и МВР: "Направили сме проверките и сме изпратили документацията в прокуратурата. Те са влезли в 21 болници, в които са установени порочни практики. Прокуратурата е единственият орган в момента, който може да каже чия е вината".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пази Боже, сляпо да прогледа!!! Абсолютно се отнася до Ананиев! От 13 години били източвали болницата. А че от тия тринайсет, десет управлявате вие - това го не виждаш!!! И че през всичките години, поне от Костово време - си несменяем зам. финансов министър, това също не го виждаш!!! Къде си бил ти самият??? Защо не си упражнил контрол, като зам. фин. мин. беше в Надзора на НЗОК?

16.05.2018 20:28:29

мафия

А кой е виновен за липсата на контрол, г-н Ананиев? Вие нали сте икономист?! Всички частни болници източват пари от касата по всички възможни начини. Нима очаквате работещите в тях да извършват контрола? Разбрахме и как служители от РЗОК в Пловдив са източвали касата през аптеки. Но, защо ги проверявате само за една година назад? Преди това всичко наред ли е било? И само в Пловдив ли е така или както каза вътрешния министър - в цялата страна?

16.05.2018 14:24:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.