• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Австрийски министър: ЕС не е готов да се откаже от смяната на времето

Австрийски министър: ЕС не е готов да се откаже от смяната на времето

/КРОСС/ Европейският съюз няма да може да се откаже от смяната на часовото време два пъти годишно от догодина, тъй като няколко страни членки имат резерви. Това заяви днес австрийският министър на транспорта Норберт Хофер, цитиран от ДПА, съобщава бтв.

Хофер е домакин на неофициална среща на европейските министри на транспорта в град Грац днес, където те ще обсъдят предложението на Европейската комисия да бъде изоставено преминаването към лятно часово време между пролетта и лятото.

Той посочи, че голяма част от страните членки са изразили своите притеснения от различни технически проблеми, които могат да възникнат при фиксиране на часовото време още през 2019 г. Освен това представители на въздушните превозвачи са посочили, че авиокомпаниите ще се нуждаят от 18-месечна подготовка, съобщава „Ройтерс”.

Важно е да се избегнат "кръпки" от различни часови зони в ЕС, подчерта транспортният министър на Австрия, която в момента е ротационен председател на ЕС.

Колегите му от Дания, Люксембург и Естония признаха, че все още има дебати в страните им по темата и е трудно да се очаква окончателно решение за 12 месеца.

При онлайн анкета, проведена неотдавна в ЕС, 84 процента от участвалите 4,6 милиона души подкрепят премахването на смяната на часовото време. Първоначалните намерения на Брюксел бяха догодина по това време всички в евросъюза да са решили дали ще останат на лятно часово време, или ще завъртят за последно стрелките с час назад.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.