• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

България отново се присъединява към "Безсмъртният полк"

България отново се присъединява към "Безсмъртният полк"

/КРОСС/ На 9-ти май за втори път в България ще се проведе световната инициатива "Безсмъртният полк". По улиците на български градове в полка ще крачат наследниците на Героите - българи и руси, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които дадоха своя принос в борбата срещу фашизма през ХХ век. Тази година в ще се включат 37 български града, като жителите им ще шестват с портрети на свои родственици, участвали в антифашистката борба. Така България става част от световното движение, в което участват 40 държави. Миналата година, когато за първи път българи се включиха в инициативата, градовете бяха 16.

Очаква се участниците да бъдат над 40 000 души в цялата страна - двойно повече от миналата година. Също така се очаква и присъствието на президента Радев, към когото е отправена официална покана. Инициативата се случва благодарение на 61 координатори в цялата страна, представители на различни движения и организации.
В София шествието ще започне в 9.00 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин. След това полкът ще се отправи към паметника на Съветската армия, където в 10.00 часа посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров ще произнесе приветствено слово. Следва концерт.
Тъй като повечето участници в "Безсмъртния Полк" предпочитат да идват на шествието подготвени, което значи да имат подготвен транспарант (в Русия ги наричат "щендери") с портрет на своя участник във войната или партизанин, вече втора година в София организаторите се стараят да направят така, че всеки човек да може да се погрижи за щендер в съответствие със своите възможности. 9 май наближава и желаещите да участват в шествието вероятно вече си задават въпроса: "Как да направя щендер за шествието?".
Ето и няколко варианта:
1) Да поръчате щендер-портрет през партньорите на организаторите на шествието в София - "Фото Свят" (в София). Изберете снимка на своя участник във войната и го занесете на един от адресите по-долу. След 2 работни дни ще бъде изработен щендер 30/40 см, с портрет, име и звание на вашият герой, с твърд гръб, с удобна дървена дръжка. Цената е 12 лева.
Адресите и работното време са следните:
Kodak Express Професионал - до Софийски Университет, ул. Шипка 12; работно време от 8:30 до 19:30, събота и неделя от 11:00 до 17:00
Kodak Express Фото Свят 365 - до съдебна палата, бул. Витоша 4; работно време 9:00 - 20:00, събота и неделя 10:00 -17:00
Kodak Express ул. Граф Игнатиев 74; работно време от 9:00 до 19:00, събота от 10:00 до 17:00, неделя - почивен ден
Kodak Express Изток ул. Атанас Далчев 10; работно време от 9:00 до 19:00, събота и неделя почива
2) Да се възползвате от безплатния онлайн сервиз штендер-полк.рф където можете да вкарате снимката и името, след което ще получите файл със символиката на БП. Принтирайте го в най-близкия копирен център и го ламинирайте за да не се намокри, ако завали дъжд по времето на шествието. Такъв щендер ще ви струва не повече от 5 лева. Дръжката се прикрепя по желание.
3) Има различни способи да направите щендер, вече изпитани от участници в шествията, търсещи по-евтин или «без пари» вариант.
4) В крайна сметка, бихте могли просто да носите самата снимка, ако сте сигурни, че ще я запазите в добро състояние по време на шествието.
Ако изобщо нямате нито една снимка, просто се присъединете към редиците на полка в памет на своя роднина-участник във войната или в знак на подкрепа на самата инициатива, в случай че нямате такива роднини в семейството си. А можете просто да носите Георгиевска лента.
И нека не забравяме, че Полкът не е площадка за изграждане на имидж или PR, затова по време на шествието не се препоръчва използването на различна корпоративна, религиозна, политическа или друга символика, освен тази на "Безсмъртния полк".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Евала! Трябва да помним, да сме единни българи и руснаци!

25.04.2017 16:10:57

Анонимен

а нещо за безсмъртните кравена, гулак, белене и...............

25.04.2017 11:31:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.