• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

БСП възстановява всички войнишки паметници

БСП възстановява всички войнишки паметници

/КРОСС/ „Стартираме национална кампания, която озаглавихме „Светите места на България". Става дума за намиране, идентифициране и възстановяване на всички войнишки паметеници в България. Ще очертаем маршрути по пътя на Българската армия". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Председателят на БСП обясни, че ще бъде създаден и национален сайт, в който ще се отразяват тези места, състоянието на паметниците и действията, които се предприемат за тяхното възстановяване. Тя каза също, че ще бъдат направени и 28 младежки екипа в 28 области в страната.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към всички млади българи, без оглед на политическа и партийна пристрастност, с думите: „Ако желаете да направим тази кампания, и да се включите, заповядайте при нас. Тук не става въпрос за партии, а става въпрос за България".

„В миналото си сме имали много поводи да се гордеем, като народ, и младите социалисти искат да направят така, че и техните деца да се гордеят с това, което са оставили за България", каза още тя.

Кампанията коментира и лидерът на младежкото БСП Вероника Делибалтова.

„Благодаря на лидера на БСП Корнелия Нинова, която ни оказа подкрепа за кампанията. Идеята е тя да бъде надпартийна, национална и затова призоваваме всички млади българи в страна, които имат желание, да се включат в инициативата- в момента, в който пуснем и сайта, да изпратят свои контакти, за да се свържем с желаещите да се включат" - каза председателят на Младежите в БСП Вероника Делибалтова.

„Нека възродим желанието за запазване на нашата култура и история. Защото без да пазим историята си, няма как да пазим бъдещето си", заключи Делибалтова.

От младежката организация на БСП излязоха и с официално обръщение по повод инициативата.

Ето какво гласи то:

"Народ, който забравя миналото си, няма бъдеще". Ние от Младежкото обединение на БСП вярваме, че бъдещето на всички млади хора зависи от днешните ни действия, затова стартираме инициативата „Светите места на България".

Целта е да съхраним българщината, да отдадем заслужена почит, като възстановим всички войнишки паметници в България. Паралелно с почистването и реставрирането, подготвяме сайт със снимки и историята, която стои зад всеки паметник. Идеята е, освен да илюстрираме кампанията, да съберем и информацията за паметници, които са в окаяно състояние, за да бъдат възстановени. Във всички 28 области ще има екип, към който всеки желащ може да се присъедини.

Най-ценното от историята ни е мъдростта и поуката. В миналото си имаме много поводи да се гордеем като народ, нека днес направим така, че идните поколения да се гордеят с нас.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

КАКЪВ ЦИНИЗЪМ.ТОЧНО ВИЕ ЛИ?Ще се извиняват ли тези, които козируват и се кланят на Сталиновата петолъчка със сърп и чук, извила по затвори и Гулази 18 милиона души?

21.05.2017 07:45:03

Анонимен

Крушовишката ездачка,да поясни - войнишките или партизанските паметници ще възстановяват комсомолците й ! Защото България,когато е водила войни,нейните стогодишни съпартийци-шумкари,са се криели само в горите...и крайселските кории.

20.05.2017 20:35:58

Анонимен

Що е то ЕС в руската пропаганда - агресор пред разпад

20.05.2017 20:33:24

Анонимен

ДА ЧЕТЕШ И ДА НЕ ВЯРВАШ НА ОЧИТЕ СИ БСП стартира национална кампания за намиране, идентифициране и възстановяване на всички войнишки паметници в България. Това обяви на пресконференция в централата на партията лидерът на социалистите Корнелия Нинова, съобщават от "Позитано 20" (2017.06.20). А пък коментарът по-горе показва КАКВО целят посткомунистите. РАЗЧИТАТ на изтритата част от историческата памет на младото поколение - не случайно е забранено да се изучава най-новата история на България. затова ЗНАЙТЕ: България е ЕДИНСТВЕНАТА страна в света, където са разрушавани, премествани на глухи места и/или осквернявани СОБСТВЕНИТЕ ПАМЕТНИЦИ на загинали войници. Тази процедура е извършвана в периода от 1947 до 70-те години или по-късно (няма изследване) по инициатива и под ръководството на ЦК на БКП и районните организации, във връзка с борбата против шовинизма и монархофашизма... Не по-малко от 30-40%(може да са и повече) от паметниците на загиналите във войните са унищожени или осквернени. България е единствената страна в Югоизточна Европа, която не прави нищо след ВСВ, за защита на паметниците на нейни войници и офицери на чужди територии и те на 90-95% са унищожени...За сметка на това страната е залята с новопостроени в този период руски и съветски паметници. Тази процедура продължава и досега, като продължава строителството на руски паметници, а ново строителство или възстановяване на разрушени паметници на паднали воини или на видни личности от българската история всячески се саботира (справка - разрушения в София Мемориал, на чието възстановяване се пречи от години). Навсякъде по света паметниците на падналите войници са на първо място по обществена почит. Изобщо нация, която не уважава паметта на падналите по бойните полета свои войни, не заслужава да съществува! А нашите посткомунисти? Тяхната наглост и измамничество немат граници. Нема ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, което тази пасмина (а това са Корпуса на АБпФК - хората които всъщност бяха БКП, тези, които управляваха безгласната членска маса и целия български народ от името на СССР/КПСС) да не е в състояние да извърши или е извършила в миналото - те немат брой

20.05.2017 20:31:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.