• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Малчугани се запознаха отблизо с видовете дивеч в ДУ „Еледжик“

Малчугани се запознаха отблизо с видовете дивеч в  ДУ „Еледжик“

/КРОСС/ Ръководството на НЛРС-СЛРБ организира на 22 юли посещение на деца в Дивечовъден участък „Еледжик". Поканата бе отправена към всички любители на дивите животни и смели приключенци, които получиха възможност да се включат в горски излет сред красивите пейзажи на Средна гора. Чрез специална презентация малчуганите бяха запознати с видовете едър и дребен дивеч, хищниците, обитаващи родната природа, като дори успяха да чуят звуците, издавани от различните животни. На многото техни въпроси отговаряше главният експерт към Националната организация Стилиян Герасков, който обърна специално внимание на децата на грижите, които организираните ловци полагат за съхраняване на местообитанията на дивеча, усилията за обогатяване на дивата фауна чрез разселване на различни видове животни и осигуряването на храна за тях. Управителят на ДУ „Еледжик" Хари Иргев показа на децата снимки на дивите животни, заснети от фотокапаните в стопанството, на които бе регистрирана тяхната активност през дена и нощта, привичките им и тяхната красота и многообразие.

Разбира се, имаше множество атракции за децата - председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев лично се включи в инструкциите при стрелбата с лък, служителите на ДУ „Еледжик" им погнаха в мятането на копие, а демонстрацията на ловните и риболовни оръжия и средства, използвани през различни исторически епохи, предизвикаха искреното им възхищение.

Последва разходка с високо проходими автомобили из района на Дивечовъдния участък и децата можаха действително да видят благороден елен с огромни рога, лопатари, спотайващи се в сенките на гората, дива свиня с малките си, които се наслаждават на фуража край автоматична хранилка на стопанството. Малчуганите бяха във възторг и дълго коментираха видяното, тъй като досега не бяха виждали дивите животни в естествените им местообитания сред природата.

Разбира се, обучението на децата включваше и приготвянето на обяд за всички, участващи в приключението. Затова те нанизаха шишовете с храната и собственоръчно ги опекоха на жарта в огнището, обособено за гости на стопанството, насред гората. Те бяха толкова вдъхновени и щастливи, че започнаха да рецитират стихотворения и забавни скоропоговорки, с които всички сме израснали.

Подаръци - играчки и тематични книжки, от Националното ловно-рибарско сдружение получиха всички малчугани. Нито техните родители, още по-малко те искаха да си тръгнат и напуснат дивната природа на ДУ „Еледжик". Но всички бяха убедени, че новите срещи и приятелството им с ловците ще продължат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.