• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Дъжд вали в страната, по високите места - сняг

Дъжд вали в страната, по високите места - сняг

/КРОСС/ Пътните настилки в страната са предимно сухи, мокри на местата, където вали дъжд, по усойните места заледени, почистени и обработени. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничена видимост до 50 м поради мъгла в района на проходите Обзор - Слънчев бряг, "Котленски".

Температурите са в интервала от - 2 С° до 9 С°. Времето над страната е облачно.

Вятър духа в областите Шумен, Перник, Пазарджик, Кюстендил, Добрич, Смолян и Ловеч.

Дъжд вали в областите Шумен, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Стара Загора, Ловеч, Бургас, Ямбол, Ловеч, Велико Търново, Сливен, Варна, Габрово, Смолян, Русе, Разград, Плевен и в районите на Силистра, Дулово и Тутракан, АМ "Хемус" и АМ "Тракия", Вакарел, Бистрица, Гълъбец, Костенец, Саранци Самоков и Пирдоп /обл.София/.

Сняг вали в област Смолян и в районите на Студенец и Здравец /обл.Пловдив/, Картела /обл.Пазарджик/, проход "Шипка", Боровец, Витиня - Ботевград и Витиня - Елин Пелин, планинската част на обл. Сливен.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ "Тракия": област София: До 12.03.2017 г. в участъка от км 14 до км 46 в посока София се извършва подмяна на мантилени. Област Бургас: В участъка от км 324+500 до км 358+500 се извършва подмяна на ограничителни системи. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

АМ "Хемус": област София: до 16.06.2017 г. е ограничено движението на всички МПС в дясната тръба на тунел "Витиня" в посока Варна, поради ремонт. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София. Обходен маршрут за камионите над 10 тона в посока Варна - София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала "Хемус". Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215+000 до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ "Хемус" с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ "Хемус".

До 16.06.2017 г е ограничено движението в дясна тръба на тунел "Ечемишка" /посока Варна/, поради ремонтни работи. Движението се извършва двупосочно в ляво платно /посока София/.

АМ "Струма": В участъка от км 60 до км 85 Дупница - Благоевград се извършва подмяна на мантинели до 10.03.2017 г. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

АМ "Люлин": област София: До 31.03.2017 г при тунел 1 /района на Мало Бучино/ е ограничено движението в изпреварваща лента в двете тръби на тунела поради превантивен ремонт. Движението се извършва в интензивната лента с ограничение на скоростта - до 50 км/ч.

Ограничава се движението на МПС по платното в посока София при км 9+600, до 30.04.2017 г. поради свлачищни процеси. Движението се осъществява двупосочно в платното в посока Перник; Област Перник: при тунел 2 - движение в една лента в посока София, поради ограничение на движението в едното платно по АМ "Люлин" на територията на област София до 30.06.2017 г.

По магистралите "Марица" и "Черно море" няма ограничения.

ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПО ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

Проходи:

- "Върбишки" - затворен за всички МПС;

- "Златишки" - затворен за всички МПС;

- "Превала" - товарните МПС да са без ремаркета и полуремаркета;

- "Айтоски" - отворен за всички МПС;

- "Котленски" - отворен за всички МПС;

- "Обзорски" - отворен за всички МПС;

- "Печинско" - отворен за всички МПС;

- "Превала" - отворен за всички МПС;

- "Предел" - отворен за всички МПС;

- "Ришки" - отворен за всички МПС;

- "Рожен" - отворен за всички МПС;

- "Република" - отворен за всички МПС;

- "Троянски" - забранен за МПС над 3,5 т;

- "Вратник" - забранен за МПС над 10 т;

- "Дюлински" - забранен за МПС над 3,5 т;

- "Пампорово" - забранен за МПС над 3,5 т;

- "Петрохан" - забранен за МПС над 12 т;

- "Твърдишки" - забранен за МПС над 10 т;

- "Шипка" - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.