• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Бабикян: Никой да не очаква от президента послушното присъствие на Плевнелиев в тази институция

Бабикян: Никой да не очаква от президента послушното присъствие на Плевнелиев в тази институция

/КРОСС/ „Имаше една игра едно време, казваше се "Черен Петър" и имаше една такава карта - "Черен Петър". Общо взето всички си служат с Делян Пеевски по някакъв подобен начин и почти всички използват това име като някакъв вид обида за свързаност с някой, който така или иначе, дe юре, не е обвинен за нищо - горе-долу като онова, което всички знаят, но никой не може да докаже". Този коментар направи в ефира на "Хоризонт" пиар експертът Арман Бабикян във връзка с размяната на остри реплики между премиер и президент и взаимните обвинения за връзки с депутата от ДПС - крупен бизнесмен и медиен собственик Делян Пеевски.

„Нямаше да бъде толкова тревожно, ако не ставаше дума за премиера и за президента на България", отбеляза Бабикян, който обаче не смята, че скандалът ще остави трайна следа.

„Подозирам, че ще затихне като всяко ехо след гръм. В края на краищата името на Пеевски е достатъчно добре експлоатирано в България в последно време - с това име удобно се организираха протести, с това име беше свързано правителството на Орешарски, с това име се свързва правителството на Борисов.

И комичната ситуация: "Който има да казва нещо или да доказва, да го даде на прокуратурата", както каза премиера, което, разбира се, още повече напушва на смях всички, които слушаха това изявление на Борисов, защото другата институция, с която всички свързват Делян Пеевски, е именно прокуратурата.

Разговорът е на плоскост, на която никой нищо не може да докаже и се превръща в размяна на обиди с такива общоизвестни понятия, които нямат доказване - поне засега. Тъй като тези, които се занимават с доказване, не могат или не им дават да се занимават с това.

Овладяването на българските правораздавателни органи, което не е новина, както и на голяма част от изпълнителната власт и силовите структури, прави невъзможно всяка нелегитимна лобистка или бизнес дейност да бъде поставена на мястото ѝ. И това е проблем на корупцията в цялата ни страна. И ако говорим сериозно по този въпрос, в никакъв случай това нещо не може да бъде наречено "Кой", Пеевски или Цеко Минев, или който и да е - има достатъчно много подобни "безнаказани торби с пари" в страната, които са парцелирали пазара, а заедно с пазара и министерствата.

Така че това, че някой се опитва да засегне отсрещната страна, споменавайки едно име, защото е най-прословуто в последно време, не е лечение на синдрома. По-скоро размяна на удари между двама души, които са обидени и пазят собствената си властова територия", коментира още Бабикян във връзка с размяната на реплики и обвинения между премиера и президента. Политологът още веднъж подчерта, че не очаква продължение на скандала и смята, че той ще отшуми с началото на следващия.

„А той вече се задава с днешното събиране на подписи за отстраняването на Жаблянов или следващ скандал, който предстои - най-вероятно ще утихне, защото нито едната от двете институции нямат изгода от това да съществуват в конфликт. Те трудно биха могли да работят в конфликт.

По-важното е може би да се намери добрият баланс и никой да не очаква от президента послушното присъствие на Росен Плевнелиев в тази институция. Ако някой все още си е въобразявал това - една година след началото на мандата, трябва да забрави за това. Другият проблем е, разбира се, до каква степен Радев успява да консумира всичките си правомощия качествено и до каква степен се е научил на новата си професия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТОВА СЕ ОТНАСЯ НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ТЪРКАЛЯЩИЯ СЕ КАТО БУРЕ ПО НАНАДОЛНИЩЕ ПРЕМИЕР!!!

17.02.2018 19:06:39

Анонимен

ТОВА СЕ ОТНАСЯ НАЙ ВЕЧЕ ЗА ЛЕТЯЩИЯ ХИБРИД ПРЕЗИДЕНТ.

17.02.2018 16:34:06

Анонимен

Разбира се, остава резилът и за двамата най-високопоставени мъже в държавата /а има ли държава?/ Двамата генерали си разменят реплики на ниво, достойно за първоначалното училище. Жалко!

17.02.2018 13:48:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.