• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мтел представи технологията 5G - всичко ще се случва сега и веднага

Мтел представи технологията 5G - всичко ще се случва сега и веднага

/КРОСС/ Колко точно 5 е по-бързо от 4? Това показва пред публика днес Мтел

„Днес, в тази зала ще се докоснем до това, което ще промени не само комуникациите, но и целия свят. За нас в Мтел бъдещото е свързано със смарт градове, автономни автомобили, хирургически операции от огромни разстояния, все вълнуващи неща. Един перфектен свят, който се оказва, че може да бъде много по-близо отколкото се надяваме. Представиме ви технологията 5G", заяви Илияна Захариева, PR директор на Мтел.

„Очакваме, че в следващите 5 години трафикът в мрежата ни ще се увеличи десетократно", обясни Тодор Ташев, главен технически директор и представи мерките, които ще приложи операторът, за да посрещне нуждите на своите клиенти и съответно да направи настъпването на 5G мрежата плавно.

„Защо 5G? Защото 5G е различно от всичко, което сме виждали и имаме до сега. 4G беше първата крачка към намаляване на времезакъснението и увеличаването на скоростите. Тук нещата ще бъдат умножени десетки пъти. Това ще даде на клиентите незабравимо преживяване относно това, че всичко ще се случва сега и веднага. Това, което човек е натиснал и иска ще се случва. Веднага. Ще може да управлява роботи, интернет на нещата ще може да връзва хиляди пъти повече устройства, които ще бъдат закачени, ще изпращат дата, ще обменят информация. Общо взето ще настане време, в което всичко около нас ще бъде свързано. Включително и ние", каза Ташев.

Той подчерта, че едно от останалите предимства на 5G мрежата е в това, че минималното времезакъснение ще може да се използва за критични за бизнеса и хората приложения. „Не е далече времето, в което колите няма да имат шофьор. Ще задаваме точки А и Б и ще стигаме. Нито е далече времето, в което всичко ще се случва отдалечено. Може би няма да има нужда вече да ходим на работа. Така че бъдещето предстои. Поставяме основите сега, но вследващите години ще се развива, като ще добавя все по-големи скорости и все по-малко времезакъснение", заключи Тодор Ташев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.