• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Вълчев вещае изчезване на РБ при обща президентска кандидатура само между ГЕРБ и РБ

Вълчев вещае изчезване на РБ при обща президентска кандидатура само между ГЕРБ и РБ

/КРОСС/Обща кандидатура за президент само между Реформаторския блок (РБ) и ГЕРБ ще обрече Реформаторите на изчезване. Това обяви пред БиТиВи Даниел Вълчев, който е член на „Движение България на гражданите" (ДБГ), което е част от РБ.

Ако останалите в РБ стигнат до решение да водят преговори само с ГЕРБ, от ДБГ няма да блокираме решението, но няма и да излъчим наш представител, уточни Вълчев.

"Президентската кандидатура зависи от това каква цел си поставяме. Ако видим, че лявото се обединява и има лява алтернатива, е правилно да търсим общ кандидат в рамките на мнозинството", отбеляза той, добавяйки, че обединение в ляво не се задава и ако искали да укрепят РБ, да покажат единство и че хората не са си похарчили гласа си, то РБ трябвало да има единна собствена кандидатура.

Вълчев бе категоричен, че РБ ще продължи да съществува, защото на три избора РБ бил доказал, че се справя добре. ДСБ и особено Радан Кънев ни изненадва от самото начало - първо напусна властта, после обяви нов проект, след това щеше да става президент, впоследствие обяви, че президентът всъщност ще е Плевнелиев и всичко това научавахме от медиите. Последното, за което настоява, е за обща кандидатура само с ГЕРБ, но съм скептичен, че това ще е последната му позиция, коментира той.

Относно антикорупционния закон проф. Вълчев, че приемането му е разделителна линия за ДБГ. Ако бъде приет считаме, че има основания да останем в управлението, ако не се приеме, то такива няма и го казахме на партньорите си, за разлика от ДСБ, които излязоха в опозиция, без да коментират с никого.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.