• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Красимир Вълчев: Имаме няколко изтървани поколения

Красимир Вълчев: Имаме няколко изтървани поколения

/КРОСС/ Нямаме учителски протест, това са групи, които протестираха срещу Стратегията за детето - няколко учители, които никога не са ходили на обходи. Много жалко, че това беше подкрепено от опозицията, което прави акцията и политическа. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" образователният министър Красимир Вълчев.

Очаква се първият учебен ден да премине и под знака на протести. Учители се заканват да се съберат пред сградата на просветното ведомство в 16:00 часа. Недоволството е породено от новите промени, според които педагозите ще трябва да посещават по домовете отсъстващите ученици.

Необходими са усилия. Имаме няколко изтървани поколения. Нямаме право да бъдем съучастници на поредното поколение неграмотни. Затова направихме механизма, който е базиран на обща работа на институциите, коментира Вълчев. Той обясни, че в момента в България има 90 000 учители.

Опитваме се да водим диалог, опитваме се да бъдем разумни и балансирани в търсенето на решения. Затова и променихме постановлението заедно със синдикатите. По отношение на първоначалното записване на училище има 200 000 обхода, правят го и по отношение на ежедневната посещаемост, заяви още Вълчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

културно наследство

https://www.parliament.bg/bg/17 КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРСКОТО КНЯЖЕСТВО, 1879 Делъ VII За народното учение 78. Първоначалното учение е безплатно и задължително за всите подданници на Българското Княжество. Делъ VIII за свободата на печата 79. Печатътъ е свободенъ.

16.09.2019 16:44:50

Анонимен

Ами имаме! Освен изтърваните поколения имаме и изтървано (политкоректно) образование. Вълчев, вие се оказахте по-големи манипулатори и извратеняци, от, простете неверния израз, гадните комунисти. Защото извратихте Историята, традиционните български ценности, науката и какво ли още не...Жалкото е, че ние българите сме много търпеливи и от това си патим, иначе отдавна да сме ви изтървали и вас, отрепки недоносени и рушащи всичко създадено.

16.09.2019 13:08:41

Анонимен

Министъра пак говори неистини. Част от учителите не приемат, като подхода при обучението и правата и задълженията в логичните двойки ученик-учител; дете -родител; дете -възрастен, така и начина по който е поднесен материала и опитите за политически и неверни от историческа гледна точка внушения. Става дума за образование и възпитание на научна основа а не за политизиране ( министъра в това отношение е силно дискредитиран) Та-да не се прави на щипана мома.

16.09.2019 10:26:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.