• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Вълчев: Сигурен съм - в ДСБ разбраха, че направиха политическа грешка

Вълчев: Сигурен съм - в ДСБ разбраха, че направиха политическа грешка

/КРОСС/Реформаторският блок е сложно фактическо съжителство на различни хора, заяви Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Движение "България на гражданите" пред Би Ти Ви.

Според него останалите партии в блока трябвало да убедят колегите си от ДСБ, че тяхната позиция да излязат в опозиция не бива да бъде крайна. Аз съм сигурен, че по време на празниците те са разбрали, че направиха политическа грешка. Поставиха останалите партии в положението да се оправдаваме, че много искаме да сме във властта.

Уверявам ви, че коалиция с ГЕРБ не е проста работа. Да правиш реформи в България също не е проста работа, каза Вълчев.

Той обясни, че до края на месеца ще бъде подписано в управляващата коалиция актуализирано коалиционно споразумение.

Когато се създаде коалицията, бяхме наясно че не всички партии са ентусиазирани да правят реформи. Ние сме си направили проекти за това какво трябва да се случи, но за 1 г. не се постигна кой знае какво. Аз имам усещането, че в една част от министерствата има готовност за реформи. В споразумението предлагаме яснота кои конкретни неща трябва да се случат в 4-5 ключови области като съдебна реформа, здравеопазване, образование, енергетика, и на всеки 6 месеца ще се събираме, за да видим какво е постигнато. Нека малко неща да направим, но да ги направим, коментира Даниел Вълчев. Той уточни, че събирането на коалицията за преглед на съдебната реформа ще бъде не на 6, а на всеки 3 месеца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вълчев, що не ходиш в Италия, да си по-близо до парите дето открадна и изнесе, и инвестира, а там може би да се съберете с Христо Бисеров - /и той "инвестира спестените стотици млн.$ от закуските"/, а да ни оставите ние да си подредим държавата! Досадихте с тези нагли физиогномии, денонощно "грижещи" се за бедните и гладните, щото накрая може, да не може да избягате!

10.01.2016 12:06:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.