• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Документален филм на БНТ2 разказва историята на успял българин отвъд Атлантика

Документален филм на БНТ2 разказва историята на успял българин отвъд Атлантика

/КРОСС/ В понеделник (11 декември) главен герой в документалната поредицата на БНТ 2 „Съвременници" ще бъде пловдивчанинът Атанас Вълев. Филмът, озаглавен „Млечният път", разказва историята на българин, който в края на 2014-та година става финалист в престижния конкурс „Произведено в Америка", организиран от телевизионната звезда Марта Стюарт.

В популярния отвъд океана конкурс, Атанас Вълев представя произвежданото от него българско кисело мляко „Тримона" и става победител в категорията „Храни, земеделие, устойчивост". Днес продукцията на пловдивчанина е призната в САЩ за уникален органичен продукт и се предлага в магазините на популярната верига за здравословни храни „Whole Foods Market". Всеки месец около 6 хиляди галона кисело мляко с марката „Тримона" потеглят от Ню Йорк към клиентите си в 40 щата. Преди година българското мляко получава висока оценка от популярния американски експерт по храните Фил Лемпърт, а през 2016-та Вълев вече е финалист в американското издание на конкурса „Food and Bev Media World Dairy Innovation". В съревнованието участват над 200 производители на млечни продукти, а „Тримона" успява да се изкачи на първо място и трайно да влезе в листата на 10-те най-предпочитани продукта.

Документалният филм на Десислава Шишманова разказва и онова, което остава скрито зад големия успех. Преди да организира своето производство, Атанас Вълев с не по-малко страст се занимава с музика, театър и футбол в родния Пловдив. През 1991-ва година с 300 долара в джоба и една китара той поема към Новия свят по програма за обмяна на опит в селското стопанство. Емигрантският му живот минава през различни перипетии - от работа като музикант до ремонт на яхтени платна.

Филмът на БНТ2 „Млечният път" е разказ за изпитанията и успехите на един позитивен и харизматичен наш съвременник, който съчетава в себе си духа на пътешественика и на предприемача.

Гледайте филма „Млечният път" от поредицата „Съвременници" на 11 декември (понеделник) от 21:45часа по БНТ 2!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.