• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

За главата на един Динко

За главата на един Динко

/КРОСС/ Някоя „Ислямска държава" дава 50 000 долара за главата ми. Само това малко ме притеснява, каза Динко Вълев, който се прочу с незаконните арести на мигранти по границата. Заради „патриотизма" си обаче той си навлече гнева на правозащитниците от БХК и ще бъде разследван от Районната прокуратура в София. Динко от Ямбол може да се озове зад решетките от 1 до 4 години. Но това не го притеснява. Той продължава да подкрепя тезата си, че мигрантите са нападнали него, след като случайно се срещнали на границата, докато той се разхождал с АТВ-то си.
Динко обаче дал дума повече да не ходи на границата, за да не трупа черни точки.
Британски журналист описва Вълев като мускулест полупрофесионален борец с бръсната глава и груби маниери.
Нидал Алгафари - като човек, който иска да се показва:
„Динко е от хората, които искат да се самоизтъкнат. И с АТВ-то, и с татуировките, и с бицепсите".
Районната прокуратура в Средец е преценила, че има достатъчно данни за престъпление и е препратила преписката срещу Динко Вълев от Ямбол в Софийската районна прокуратура, съобщиха от Българския хелзинкски комитет (БХК).
Според обвинителите от Средец са налице достатъчно данни за престъпление по чл. 162, ал. 1 от НК - подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност, осъществено в условията на продължавано престъпление, чрез слово и чрез средства за масова информация.
От постановлението на РП - Средец става ясно, че на 14 февруари 2016 г. Вълев се е обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между с. Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани - 15 възрастни и едно малко дете/бебе.
На операторите Вълев заявил, че ще „запука" и „изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език „Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един „циганин" и още: „ще ги поударя малко..." и "ще ги лопам".
Съгласно постановлението на прокурор Маджарова цялостното поведение на Вълев е дискриминационно и това представлява състав на престъпление, защото няма данни той да страда от психическо заболяване.
Господин Вълев (както е името на Динко, б..р.) е действал с формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци. Извършените от него действия са в резултат от опростената му представа за действителността, приписваща на бежанците определени характеристики, единствено поради обстоятелството, че са бежанци и пренебрегваща индивидуалните им качества.
Отделно от това той е действал в резултат от предварително генерално формулирано убеждение за ценността на определена обществена група - най-общо наречена бежанци, изградено върху пряка или непряка оценка за нея", пише прокурор Маджарова.
Обвинението приема, че твърденията на Вълев, че в България „навлизат сирийци, джихадисти и талибани" и че бежанците са агресивни и българската нация ще изчезне, представляват проповядване или подбуждане към омраза и дискриминация. А „проповедите" му имали голяма аудитория в електронните медии и фейсбук.
РП - Средец смята, че резултатът от престъплението е довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица, а това е осъществено в ефира на телевизия бТВ със седалище в София.
По тези причини РП - Средец препраща преписката на Софийската районна прокуратура като местно компетентна да се произнесе.

Винаги съм знаел, че един ден и мене ще ме дадат по телевизора, дали за хубаво или за лошо, казва преди време Динко Вълев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

?!.

Гдрд съм, че имам такъв сънародник !!!

11.07.2016 09:36:30

Този човек е за пример!

09.07.2016 12:58:54

ИД го е надценила, тая мутричка струва $100.

09.07.2016 02:06:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.