• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Джамбазки: Целенасочено се подклажда расизъм в малцинствата

Джамбазки: Целенасочено се подклажда расизъм в малцинствата

/КРОСС/Репортаж на Миролюба Бенатова, който бе излъчен в предаването ДИКOFF, разбуни духовете не просто заради репликата на ромски деца, които казват „Българите на кайма", а заради много въпроси, които си задаваме ежедневно. Освен протест в Сливен, репортажът предизвика и политически реакции. Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че осъжда тези реплики.

"Тази реплика е показателна, защото с часове никой не спря тези деца да говорят глупости. Въпрос на възпитание е. Оттам нататък идват и всички останали въпроси", коментира в сутрешния блок на Нова Миролюба Бенатова.

"Държавата и всички системи, които функционират в нея, така действат или бездействат, че създават усещане за безнаказаност на определени групи хора", на мнение е журналистът.

"Безспорно ромите у нас се използват политически, в това число и ДПС. Да, няма държавност - има цели територии в Българи, които са автономни цигански райони. Те знаят какво да говорят на социалните, пред камерите, знаят как да си искат правата, но въпреки това казват, че законите важат за българите и държавата плаща пари. Това е целенасочено подклаждане на расизъм в малцинството", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Тези хора нямат представа от това какво значи българин, български гражданин. При тях емоциите са доста по-интензивни. Там расте поколение, което не е образовано. Ние многократно бием тревога по тези въпроси. Езикът на омразата показва, че липсва държавност", на мнение е депутатът от ДПС Янко Янков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

USA-то ни готви шарена революцийка

02.04.2015 08:15:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.