• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Лондон събира такса за придвижването на най-старите коли в града

Лондон събира такса за придвижването на най-старите коли в града

/КРОСС/ Лондон въвежда специална такса за най-старите и замърсяващи атмосферата автомобили от днес. Мярката е насочена към подобряване на качеството на въздуха в британската столица, обяви кметът Садик Кан.

Новата Т-такса е в размер на 10 паунда на ден и ще се плаща от всички дизелови и бензинови автомобили, регистрирани преди 2006 година, които не покриват стандарта Евро 4 от евродирективата за вредните емисии.

Специалната такса ще се събира от 7 часа сутринта до 18 часа вечерта и ще е в допълнение към съществуващия местен налог срещу задръстванията, който е в размер на 11,50 паунда на ден за преминаване през центъра на британската столица.

С новото плащане карането на стара кола в Лондон ще излиза златно. Общата такса излиза 21,50 паунда на ден, които са равни на около 50 лева.

"Като кмет аз трябва да предприема спешни действия за решаване на проблема с качеството на въздуха. Трябва да променим срамната статистика за преждевременната смъртност, причинена от замърсяването на въздуха", заяви Кан, цитиран от Ройтерс.

Според данни на лондонския Кингс Колидж всяка година почиват преждевременно около 9500 граждани на британската столица заради замърсяването на въздуха в града.

Преди броени дни кметът на София Йорданка Фандъкова се запозна лично от Садик Кан с мерките за опазване на качеството на атмосферния въздух.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Шефа

Идеята е добра, ноооооооооо какви боклуци продават по бензиностанциите. Това лято ходих до Австрия, Германия и Чехия. Мамка му таралясник никъде нямаше дим до момента на зареждането на Калотина - отново черни пушеци, а от Марешки най-многол

24.10.2017 23:47:58

Анонимен

Евала-очаквам и в София да се въведе в най-скоро време срещу таралясниците !

24.10.2017 14:56:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.