• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Деца направиха банка, финансират спорт и култура

Деца направиха банка, финансират спорт и култура

/КРОСС/Ученици от Лом събират пари и финансират местни инициативи. Това е възможно благодарение на създадената от тях „Младежка банка". Децата признават, че нямат големи дарители. В инициативата им участват главно техните родители, обикновени хора, членове на училищни настоятелства и собственици на малки магазини и фирми в Лом, пише konkurent.bg.

Средствата гимназистите събират по време на организирани от тях инициативи. После разпределят парите за младежки проекти в спорта, културата и науката.

Миналата година младежите организираха благотворителен крос, в който участвали над 200 учители и съученици и събраха1528.10 лв.

По Коледа в касата влезли още 2 332 лв. От 2013 г. до днес те успели да съберат 4 048 лв. и ги разпределили за инициативи на местната общност.

С парите на „Младежка банка" са финансирани спортно студио в детска градина, площадка за стрийтбол, младежки клуб в село Ковачица село и купили и костюми за млади актьори.

„Вярваме, че за да постигнеш успех ти трябва възможност. Създадохме банката, за да дадем възможност на свои затруднени финансово връстници. Смятаме, че така правим по-хубави и добри и града, и хората около нас!", казват малдите банкери. Целта им е да създадат условия за развитие на младежка филантропия и местно дарителство на територията на община Лом. Децата вярват, че в основата на всеки успех и възможността и с парите, които събират дават тази възможност на свои връстници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.