• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

"Възраждане" се отказва от субсидията си

"Възраждане" се отказва от субсидията си

/КРОСС/ Няма да ползваме субсидията, определена от закона, и която смятаме, че не трябва да бъде ползвана от нито една партия. Тези субсидии не трябва да бъдат ползвани от политическите партии, затова ще изпратим писмо до Сметната палата, тази субсидия да бъде пренасочена към благотворителни каузи, за които държавата не смята, че са приоритет.

Това заяви лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов, пред Фрог нюз. "Възраждане" няма да вземе и стотинка от тези грешни народни пари, добави той.

Той съобщи, че тяхната кампания струвала около 5000 лв. „Нямахме билборд или плакат, не бяхме показвани от големите телевизии. Основно агитацията ни беше съсредоточена в социалните мрежи", обясни Костадинов.

Аз винаги съм бил против партийната субсидия, заяви Минчо Христов от партия "Възраждане". В 40-тото Народно събрание заедно със Стела Банкова се отказахме от тази субсидия, внесохме Закон за премахването на субсидията. Това е най-високата партийна субсидия в света. Аз направих справки и се оказа, че е десет пъти по-голяма от германската, от гръцката, от италианската.

От "Възраждане" призовават партиите, които ще бъдат част от новия парламент, също да се откажат от субсидията.

ПП "Възраждане" е единствената непредставена парламентарно партия, която получава субсидия по право за вот, по-висок от 1%. Партията заяви, че ако премине бариерата и има право на субсидия няма да я ползва, а ще я дари, още преди началото на предизборната кампания.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ruth

Чест и почитания Коста! Въпреки, че не гласувах за вас, следях във ФБ проявите ви и бях сигурна, че ще бъдете изненадата на тези избори!

28.03.2017 16:40:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.