• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Възраждане е против изграждането на команден център на НАТО във Варна

Възраждане е против изграждането на команден център на НАТО във Варна

/КРОСС/ Посещението на министър-председателя Бойко Борисов и водената от него правителствена делегация в САЩ ни донесе притеснителната новина, че във Варна ще се изгради командно-координационен център на НАТО, който да координира ученията на северноатлантическия пакт в Черно море.

На този етап въпросите и неизвестните са доста повече от отговорите, поради което ние от Възраждане поставяме следните няколко питания към управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти (ВМРО и НФСБ):

Първо, предвижда ли се в този командно-координационен център да има въоръжение, и ако да, какво?

Второ, кой ще поеме разходите за него? Да не стане пак като с американските бази, където ние предоставяме земята и инфраструктурата, а чуждестранните им ползватели не плащат нищо за тях, защото съоръженията се ползват под евфемизма „бази за съвместно ползване". Нищо, че крак на български войник, да не говорим пък за български офицер, въобще не е стъпвал там.

Трето, защо никой не е уведомил българското общество за тези планове на правителството, още повече гражданите на Варна, които ще бъдат „на топа на устата" при евентуално покачване на напрежението и изостряне на военно-политическата обстановка в региона?

В заключение, ние от Възраждане се обявяваме твърдо против изграждането на каквито и да било чужди военни бази, както във Варна и региона, така и където и да било другаде в България. Заставаме на своята принципна политическа позиция, че в България постоянно базирани трябва да бъдат, единствено и само български военни части и никакви други. Припомняме своето становище срещу съществуващите в страната ни американски военни бази и смятаме, че те трябва да бъдат премахнати. Една суверенна и независима държава трябва да се защитава само и единствено от своята армия, а не от чужди окупационни корпуси. Ето защо Възраждане настоява правителството да се откаже от тези свои планове и изразява своята готовност и решителност, ако това не се случи, да се противопостави с всички възможни и законни средства.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.