• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Проф. Христина Вучева: Винаги е имало "черен списък" на лошите кредити

Проф. Христина Вучева: Винаги е имало "черен списък" на лошите кредити

/КРОСС/ „Кредитът трябва да се връща навреме, за да бъде кредит". Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин" по БТВ бившият министър на финансите проф. Христина Вучева. Тя обясни, че коренът думата кредит, който идва от латински и означава доверие. „Трябва да вярваш на този, на който даваш парите и той да бъде достатъчно на мястото си честен. Това е смисълът на кредита", допълни тя. „Всички мерки, които водят към връщането, към съдържанието, към смисъла, са полезни, според мен", на мнение е бившият финансов министър. Относно предвиждането, някой кредитополучатели да попадат в т. нар. „черен списък", проф. Вучева коментира: „Това нищо не означава, според мен, което да увреди на самия получател на кредита. Това е по-скоро едно подсещане на самите банки. Те водят обикновено разговори със своите клиенти.

Има и други наредби, които всяка една банка приема. Така, че не виждам нищо особено, нищо страшно". „Всяка банка си има много подробни, вътрешни, свои разпоредби и тя няма да направи така, че да си изгони клиентите", коментира проф. Вучева и изказа мнение, че в момента банките имат потребност да търсят кредитополучатели и те не биха постъпили по начин, който би увредил отношенията между тях. „Всеки един, който се обръща към банки, получава т. нар. кредитна история. Всъщност, кредитен регистър има у нас вече отдавна. Всички банки правят справка с този регистър. Така, че такъв списък си съществува винаги", каза още проф. Христина Вучева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

бабето вече е изкукала! списък има след банксервиз,пирамидите , кредитните милионери и фалита на банките!

27.08.2019 16:37:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.