• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Вучич идва на официално посещение в България

Вучич идва на официално посещение в България

/КРОСС/ На 23 февруари, петък, президентът на Република Сърбия Александър Вучич ще бъде на посещение в Република България, по покана на държавния глава Румен Радев. Между темите на визитата ще бъдат европейската интеграция на Сърбия, перспективите пред региона на Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС, двустранните отношения между България и Сърбия и по-специално свързаността по общата ни граница.

От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Сърбия. Александър Вучич ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Двамата държавни глави ще проведат среща „на четири очи" на „Дондуков" 2 от 10.20 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Сърбия.

В 11.35 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 в присъствието на президентите Румен Радев и Александър Вучич ще бъдат подписани документи за двустранно сътрудничество в областта на труда и социалната политика.

В 11.40 ще двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението си сръбският президент Александър Вучич ще разговаря с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и със заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В най-новата си история България никога не се е опитвала да си присвоява земи със сръбски население, докато Сърбия не само, че си присвояваше земи с българско население, но и го подлаше в течение на цял век чрез репресии, противопоставяне и насаждане на омраза на денацинализация и асимилация. Въпреки това България сега постави в дневния ред на ЕС въпроса за интегриране и предприсъединително финансиране на страните от Западните Балкани, което касае най-много съседна Сърбия. Ето защо Сръбската държава, ако желае да получи нашето доверие и по-нататъшна подкрепа за присъединяване към ЕС, най-малкото дължи на България един официален жест на историческо покаяние и реален отказ от досегашната си нечестна политика над българите в Сърбия и Македония. Не на думи, а с реални и непрестанни материални и нравствено-морални действия, особено по отношение на българското население от Западните покрайнини ! За тази цел България следва да изиска да се подпише и със Сърбия адекватен Договор за добросъседство !

23.02.2018 17:25:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.