• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Цветанов ще говори с Вучков да оттегли оставката си (обновена)

Цветанов ще говори с Вучков да оттегли оставката си (обновена)

/КРОСС/Председателят на парламентарната група и един от приближението до Веселин Вучков - Цветан Цветанов призна, че е изненадан от оставката.

Цветанов отхвърли хипотезата да се върне начело на силовото ведомство. Нещо повече - той ще разговаря с Вучков да оттегли оставката си, стана ясно след срещата на коалиционния съвет в парламента.

"Не бих се върнал като министър на вътрешните работи към този момент. Това е най-голямата отговорност, която се носи във всеки един министерски пост в целия кабинет", заяви пред журналисти Цветанов, на който като министър на вътрешните работи в първия кабинет "Борисов" Вучков му беше заместник.

Цветанов напомни, че за да бъде действително напускането на поста, то трябва да бъде гласувано от парламента. Все пак тежката дума ще бъде на премиера Борисов, посочи той.

„Днес е заседанието на Министерски съвет. Знаете, че Веселин Вучков беше обявил, че има процедура, която трябва да бъде стартирана и днес просто се е стигнало до тази оставка. Не съм запознат с мотивите, нека когато се запозная с мотивите, да можем действително да направим коментар. Нито съм разговарял с премиера, нито съм говорил с господин Вучков, така че в тази посока смятам, че в момента ще бъде малко емоционално и прибързано, ако дадем какъвто и да е било коментар", заяви Цветанов.

Той намекна, че е имало последваща среща на премиера Борисов и Вучков след края на заседанието на правителството, на което бе подадена и приета оставката на вътрешния министър.

„Нека да се запознаем с мотивите, да разговарям и с него. Трябва да дам отговор на нещо, което знаем, че се е случило като действия, но не знаем какво точно е провокирало това. Аз смятам, че парламентът е органът, който прави законодателните промени и разбира се след преценка на министрите и на министър-председателя се взимат решения от министерски съвет", допълни Цветанов.

По думите му групата на ГЕРБ е оценила качествата на Веселин Вучков, за да бъде избран за министър на вътрешните работи.

Няма внесена оставка, за да коментираме дали ще има подкрепа. Министър-председателят е човекът, който формира Министерският съвет и прави предложения за кадровите промени. От тази гледна точка, ще подкрепим премиера, ако се стигне до гласуване в пленарна зала, допълни Цветанов. Според него трябва да се направи всичко възможно, за да се разбере какви са били мотивите за тази оставка.

Председателят на парламентарната фракция на ГЕРБ не смята, че напускането на вътрешния министър, което е продиктуването от оставането на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев, ще разклати коалицията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе глупак оставката е приета.

04.03.2015 13:20:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.