• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Проф. Веселин Вучков: Не сме Сомалия, за да създаваме служба за охрана с национален обхват

Проф. Веселин Вучков: Не сме Сомалия, за да създаваме служба за охрана с национален обхват

/КРОСС/ Не сме някаква терористична държава, не сме Сомалия, за да се създава главна дирекция с национален обхват, която да обединява жандармерията и СОБТ и да е извадена от системата на областните дирекции на МВР, смята проф. Веселин Вучков. По тези законови промени няма обществено дискусия и са необясними, казва юриста, според когото една от възможните причини за тази реформа в структурата на МВР е да се създаде едно ново НСО, едно ново охранително звено за политиците, което за разлика от другото да е капсулирано във вътрешното министерство и да има по-малко възможности за контрол. Вучков смята за неприемлива и идеята на ДПС срещу заплащане НСО да предлага охрана. В своето първо интервю от подаването му на оставка като вътрешен министър в кабинета „Борисов 2" през 2015 г.

Веселин Вучков разкри пред Антон Хекимян в „Тази сутрин" причините да се оттегли от властта тогава. Когато се явиш пред обществото с някаква предизборна програма, включително да проведеш реформи в едно от най-тежките министерства, каквото е вътрешното. Събитията те поставят на най-важният пост в това министерство. Започваш реформи, в този момент разбираш съвсем неочаквано, че трябва да работиш с хората, с които си се противопоставял като опозиция 14 месеца. За мен е абсолютно неприемливо от всяка гледна точка и съвсем осъзнато подадох оставка, каза Вучков. Проблемните личности, накарали го да се оттегли, са били главният секретар на МВР и Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев, които по-късно са били освободени от премиера Борисов.

Веселин Вучков не поиска да даде оценка на неговите наследници на поста вътрешен министър, но каза, че иска да им напомни за ефимерността на този пост, който зависи от това да си на гребена на общественото доверие, а смисълът да го заемаш е да се проведат нужните реформи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.