• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Wizz Air поръчва още 10 самолета A321ceo

Wizz Air поръчва още 10 самолета A321ceo

/КРОСС/ Париж, 21 юни 2017: Wizz Air Holdings Plc ("компанията" заедно с дъщерните си дружества "Wizz Air"), най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви днес поръчка за 10 самолета Airbus A321ceo, задвижвани с двигатели V2500 от IAE International Aero Engines AG  ("Airbus договор"). Допълнителните самолети ще се присъединят към флота на Wizz Air през 2018 и 2019 и ще подкрепят  забележителните планове за растеж на Wizz Air в отговор на силния интерес в  Централна и Източна Европа към пътуването по въздух.

Въз основа на текущите продажни цени стойността на новата поръчка, поставена от Airbus S.A.S. и IAE International Aero Engines AG, е около 1,16 млрд. долара, въпреки че Airbus предостави значителни отстъпки на Wizz Air. Дружеството ще запази гъвкавост при определяне на най-благоприятния метод за финансиране на самолетите съгласно договор с Airbus.

Wizz Air оперира с Airbus A321 от ноември 2015 и сега разполага с 19 ултра ефективни 230-местни машини и още 22 самолета A321 ще се присъединят към флота на авиокомпанията през 2019. Wizz Air постига 10% намаляване на единичните разходи  с A321 в сравнение с A320, което позволява на авиокомпанията да продължи да разширява своята широка мрежа в рамките на Европа и извън нея на най-ниски цени и така да продължи да доставя най-ниски цени на своите клиенти. Като една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа, с едни от най-добрите маржове на печалба, тези допълнителни самолети, заедно с 110-те нови и модерни A321neo, поръчани за доставка от 2019 г. нататък, ще увеличат флота на Wizz Air повече от два пъти до 2024, позволявайки на авиокомпанията да запази позицията си на най-големия нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа и да подсили оперативните си разходи, за да стане най-добрата в своя клас.

Предвид размера на ангажиментите по ценова листа на споразумението с Airbus, покупката може да бъде определена като "сделка от клас 1", съгласно правилата за регистрация и следователно договора с Airbus изисква одобрението на акционерите на Wizz Air, което ще бъде съобщено своевременно.

На пресконференцията по време на авиационното изложение в Париж, главният изпълнителен директор на Wizz Air, Йозеф Варади,  коментира: "Имаме удоволствието да добавим допълнителни самолети Airbus A321 към флота на Wizz Air. Нашите здрави отношения с Airbus продължават, докато инвестираме в нашия разрастващ се флот. От влизането си в Wizz Air през ноември 2015 г., Airbus A321ceo предоставя значителни предимства по отношение на разходите, а обновеният интериор усъвършенства нашето изключително обслужване на борда. С днешната поръчка, заедно със съществуващата поръчка за 110 свръх ефективни A321neo, Wizz Air ще достави 140 нови самолета от  сега до 2024 г., като ясен лидер на пазара на ниски цени в Централна и Източна Европа, за да отговори на значителните възможности за растеж в ЦИЕ, предлагайки на своите клиенти най-ниските тарифи и възможността да пътуват на борда на една от най-младите и най-ефективните флоти в Европа."

"Радваме се, че Wizz Air, една авиокомпания на Airbus, отново засвидетелства доверието си в Airbus. A321ceo, най-големият член на семейството A320, с неговите ненадминати експлоатационни разходи, е правилният самолет в точното време за развитието на Wizz Air. Той ще позволи на компанията да продължи да расте, като предлага на своите пътници удобството, което заслужават, комфорт, който само Airbus може да предложи ", каза главният оперативен директор на Airbus Commercial Aircraft - Джон Лехи.

Wizz Air флот

Настоящият флот на Wizz Air се състои от 83 самолета (64 - A320 и 19 - A321). На средната  възраст 4.4 години флотилията е една от най-младите флотилии на големи европейски авиокомпании. Wizz Air също има поръчка към Airbus на 110 нови машини A321neo с модерни системи и усъвършенствани двигатели със срок на доставка от 2019г.

За Airbus A321ceo

A321ceo е най-дългият представител на семейството на A320 и предлага най-добър разход за място сред всички самолети с една пътека, включително и капацитет на пътниците, сравним с този на широкофюзелажна машина. Този самолет с разтегателен фюзелаж има обща дължина 44.51 метра, осигуряваща достатъчно пространство за удобно настаняване на 185 пътници - или до 236 в по-събрана подредба.                                                               

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.