• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Wizz Air обяви финансова сделка с Goshawk Aviation Ltd за седем нови A320

Wizz Air обяви финансова сделка с Goshawk Aviation Ltd за седем нови A320

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа*, съобщи днес, че е подписал договор за продажба и обратен лизинг с Goshawk Aviation Limited (‘Goshawk') за седем самолета Ербъс A320. Самолетите са планирани за доставка между ноември 2014 и юни 2015. Това е първата финансова сделка между двете компании. 

Goshawk е самолетна лизингова компания, управлявана от Investec Bank plc с капитал на Investec и азиатски институционални партньори. С трансакцията на Wizz Air, Goshawk има повече от 30 самолета, доставени или планирани за доставка през следващите 12-15 месеца.

Майк Паул, финансов директор на Wizz Air, каза: "Ние продължаваме да осигуряваме нашия бъдещ растеж чрез добавяне на нови самолети Ербъс A320 в нашия флот. Аз съм доволен от доверието, което Goshawk има в сегашния ни бизнес и в бъдещите ни планове за растеж. Ние ще продължим да служим на хората в над 30 страни с нашите много ниски цени на билетите и седемте нови самолета, за които осигурихме финансиране, ще играят важна роля в тази мисия."

Рамки Сундарам, ръководител авиационно финансиране на Investec Bank, каза: "Ние сме щастливи да работим с Wizz Air и с нетърпение очакваме ползотворните ни отношения с ръководния екип да продължат занапред. Това е вълнуващ етап на развитие за Goshawk и добавяне на клиент от калибъра на Wizz Air само ще увеличи качеството на портфейла, който ние изграждаме."

За Wizz Air
Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа*, оперира с флот от 54 самолета Ербъс А320 и предлага над 340 линии от 18 бази, свързващи повече от 104 дестинации между 36 държави. В екипа на Wizz Air 2 000 авиационни професионалисти предоставят отлично обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор за над 13.9 милиона пътници през финансовата година, приключила на 31 март 2014.

*Източник: Innovata, на базата на планиран капацитет места за заминаващи за годината, завършваща на 31 март 2014 ("FY 2014" ФГ 2014) 1. Централна и Източна Европа (ЦИЕ) е регион, който включва Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Република Чехия, Естония, Унгария, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения и Украйна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.