• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Betindex: Какво да очакваме от Шефилд Юнайтед до края на сезона?

Betindex: Какво да очакваме от Шефилд Юнайтед до края на сезона?

/КРОСС/ Периодът преди, и особено по време на празниците, винаги е бил решаващ етап от надпреварата в английската Висша лига. Отборите вече са изиграли около една трета от мачовете си през настоящата кампания. Това е удачен момент за преосмисляне на представянето на отборите и експлоатиране на стойностни букмейкърски предложения на дългосрочните пазари. Анализаторите от Betindex.net са насочили погледа си към може би най-приятната изненада на сезона досега - новакът в лигата Шефилд Юнайтед.

„Остриетата" завършиха втори в Чемпиъншип миналата година, с което спечелиха едно от местата даващи автоматична промоция за обетованата земя - Висшата английска лига. Това е сладко завръщане за тях в елита след цели 12 години страдание из ниските нива на футбола на Острова. Възходът на един от традиционните английски отбори започна през 2013-а, когато саудитският принц Абдула Ал Сауд закупи мажоритарния пакет от собствеността. Не по-малък принос за успеха има и мениджърът Крис Уайлдър, който постигна невъзможното - издигане от Лига Едно до Премиършип само в рамките на 3 години. Уайлдър може и да не е сред най-бляскавите или познатите имена на мениджърите в Англия, но той има почти 1000 мача начело на отбори във всички нива на футбола на Острова. Представянето на момчетата му до момента, които гравитират около петото място в таблицата, говори много добре за способностите на Уайлдър дори и в най-високото ниво.

Мениджърът беше много активен през летния трансферен сезон в процеса на подготовка на отбора за изпитанията в Премиършип. „Остриетата" счупиха не един, а цели четири пъти рекорда си за най-голям трансфер, похарчвайки над 40 милиона паунда общо за нови играчи. Стилът на Уайлдър обаче не включва даването на луди пари за нашумели имена, които пристигат с въпросителни относно адаптацията си към английски футбол. Мениджърът обра може би най-класните играчи в Чемпиъншип от миналата кампания.
Първото ново попълнение беше офанзивният полузащитник Люк Фрийман. Той направи име с добри игри за КПР в последните сезони, утвърждавайки се като един от най-добрите играчи на своя пост в Чемпиъншип. Фрийман струваше 4 милиона паунда на Юнайтед. Бившият нападател на Престън Норт Енд Калъм Робинсън струваше двойно повече, но Уайлдър не се поколеба да ги плати след впечатляващото представяне на играча през миналогодишната кампания във второто ниво на английския футбол.

Друг офанзивен играч, младият френски нападател Лис Мусе, се оказва може би най-продуктивното ново попълнение за „остриетата" до този момент. 23-годишният Мусе има 3 гола в Премиършип досега, с което дели първото място в голмайсторската листа на Юнайтед заедно с Джон Лундстрам. Мусе пристигна от Борнемут за 10 милиона паунда. Най-скъпото попълнение обаче беше шотландецът Оливър МакБърни. Офанзивният играч пристигна от Суонзи за сума от 17.5 милиона паунда.

Големият въпрос пред Крис Уайлдър беше доколко всички тези играчи, с вече установена репутация в Чемпиъншип, ще успеят да се адаптират и да бъдат на необходимото ниво и във Висшата лига? Отговорът е силно положителен, поне до момента. Шефилд не отбелязват много голове, с малко над едно попадение средно на мач към момента, но пък защитата на отбора е изключително стабилна. Това подсигурява и доброто класиране на Юнайтед в таблицата. Липсата на опит и достатъчно равностойна резервна скамейка вероятно ще се окаже решаващ фактор и те трудно ще запазят позицията си в топ 6. Отборът обаче е изключително фокусиран и има всички шансове да остане в горната половина на таблицата и в края на сезона. Тази опция се предлага от букмейкърите на коефициенти около 2.70 - 2.80, които са сравнително атрактивни и оправдават заемането на такава позиция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.