• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Министър Аврамова откри обновени градски пространства в Ямбол

Министър Аврамова откри обновени градски пространства в Ямбол

/КРОСС/ Темпът на изпълнение на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. е много добър. Имаме над 80% договаряне по нея и над 40% разплащане от договорената сума.

Това съобщи в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. В града тя откри два от обектите, обновени по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол", който е на обща стойност близо 7,7 млн. лв. Проектът е финансиран от управляваната от министерството оперативна програма. Със средства от него са модернизирани част от пространството на площад "Oсвобождение" и участък от пешеходната ул. "Г. С. Раковски".

Освен извършената реконструкция и залесяване, в обновените обществени пространства на Ямбол са обособени две нови детски площадки за деца от 3 до 12 години със спазени изисквания за безопасност, поставени са нови пейки, чешми и кошчета, осветлението е сменено с енергоефективно, а в зелените площи има и художествено.

Министър Аврамова подчерта, че проектът е един от примерите в България за идея, която е развита в два програмни периода. Със средства от предишната Оперативна програма „Регионално развитие" в Ямбол вече са изпълнени два проекта за обновяване на градска среда.

Петя Аврамова коментира, че инвестициите в периферните квартали на градовете все още са по-малко, но трябва да се отчете заслугата и на правителството в последните 10 години, и на депутатите ни в Европейския парламент, на кметовете, затова че стотици милиони европейско финансиране са вложени и превърнали градовете в модерни. Убедена съм, че това е правилната политика и след обновяването на градските централни зони ще насочим повече усилия и в кварталите, каза министърът и допълни, че страната ни е получила уверение, че в следващия програмен период ще получи повече средства по линия на кохезионната политика за регионално развитие и обновяване на инфраструктурата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.