• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Овчаров осъди Яне Янев за клевета

Овчаров осъди Яне Янев за клевета

София /КРОСС/ Софийският районен съд е признал за виновен лидера на РЗС Яне Янев, че е наклеветил Румен Овчаров заради изказването му от април миналата година в предаването "Лице в лице" на Би Ти Ви, чеОвчаров е "част от организирана престъпна група, която е една от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода", научи "Дневник".
Заради чистото му съдебно минало Янев е осъден да плати глоба от 1500 лв., като съдът е уважил и гражданския иск на Овчаров за 10 хил. лв. Лидерът на РЗС ще трябва да покрие и разноските по процеса.
Решението не е окончателно.
След тв участието на Янев, Овчаров определи твърденията му като "дрънканици", а самия него сравни с фюрер, който произнася присъди на партийни форуми, раздава правосъдие чрез медиите и "вдига пръст" на прокуратурата. Както и с Пинокио, чийто нос расте с всяка нова лъжа, която произнася. Овчаров обобщи ситуацията с цитат на руския писател хуморист Михаил Зошченко: "Когато те лаят помияри, не е необходимо да заставаш на четири крака."
В предходния парламент темата за енергетиката беше любима на Яне Янев. Той оглавяваше комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта и неколкократно обявяваше, че ще представи документи за корупция в енергийния сектор. Това на практика не се случи. Но в края на мандата на Народното събрание и в разгара на тогавашните протести, Янев внесе сигнал срещу трима прокурори, които по думите му са нарушили законовите процедури, като прекратили образувано досъдебно производство за нарушения в енергетиката. От тези сигнали също последици нямаше.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На Янка Янева много й отива позата "партер", където с най-голямо удоволствие се използва позата - "Задна прашка по хайдушки " ! А, иначе е добър помияр - срещу добро заплащане обслужва Б.Б. комплексно и пълноценно !

19.09.2014 22:07:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.