• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Нови записи по "Яневагейт" разказват за "помощта" на медиите

Нови записи по "Яневагейт" разказват за "помощта" на медиите

/КРОСС/ Нов изтекъл запис по аферата "Яневагейт" осветлява връзките на високопоставените магистрати с главни редактори на медии. Сайтът "Биволъ" публикува допълнение към досега известната част от разговорите между бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева, нейната колежка Румяна Ченалова и близкия до тях адвокат Момчил Мондешки.

Първата порция записи, изтекли миналата есен, разкриха намеса на изпълнителната в съдебната власт.

Разговорите се водят в период, когато шефката на СГС е заплашена от дела и санкции заради нарушения при разрешения за СРС-та по делото "Червей".

В новите записи се чува как Янева смятала да празнува в Солун рождения си ден (21 февруари) и дори си била запазила час за фризьор, но тогава е настанал "тоя калабалък" с искането за нейното отстраняване заради аферата "Червей". Очевидно записаният разговор се води в навечерието на 19 февруари миналата година, когато Висшият съдебен съвет (ВСС) отстрани Янева от шефския пост в съда.

".... Главният прокурор ми звънна снощи много късно. То беше към 7-8 часа, той беше още в работата, той ми звънна от вътрешния. И вече като видях целия калабалък...", разказва Янева, цитирана в стенограмата на разговора, изтекъл в "Биволъ".

Главният прокурор Сотир Цацаров няколко пъти вече отрече да е предупреждавал Владимира Янева за делото срещу нея, което в крайна сметка доведе и до отстраняването й. ВСС обаче отказа да провери какви разговори са водени от мобилния телефон на Янева и от вътрешната централа на Съдебната палата.

Самата Владимира Янева обяснява, че нищо не помни от разговорите. Румяна Ченалова ги потвърждава. Адв. Мондешки мълчи. 

В новата порция записи на светло излиза и описаната от Владимира Янева приятелска връзка с журналистката "Венелина", чието име съвпада с това на главната редакторка на "24 часа" Венелина Гочева.

Съдийката разказва как "Венелина" хиляди пъти я е търсила. Накрая самата Янева й се е обадила като на "приятел", защото журналистиката й пратила есемес със съдържание: "Имаш ли нужда от подкрепа, какво да пускам?"

"Викам, ако искаш пусни само, че съм депозирала писмено становище и няма да ходя. Ивайло Крачунов (тогава бе главен редактор на сайта "Пик" - бел. ред.) хиляда пъти сутринта ми звъня, аз не съм му вдигнала. И така", отговорила й Янева. 

В следващия запис от "Яневагейт" ще се чуе кой е събирал пари за спасяването на Владимира Янева, на кого е трябвало да плати и защо, анонсира"Биволъ".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван

Явно Бивол са свързани със службите и ДС щом могат да си позволят да вадят записи на разговори между трети лица!

18.10.2016 23:50:38

Атанас Чобанов

Минутка за реклама на Бивол: всякакви записи правим, само кинти да дават! За повече инфо: Имидж Едвъртайзинг на Алберта Алкалай - жената до Асен Йорданов! Свързвате се с нея, правим договорче, кихате едни кинти и ние с Хасенчо започваме да пишем срещу вашите конкуренти! Страшна схема е!

18.10.2016 23:09:41

Анонимен

С наблюжаването на изборите май парите, които се насочват към Бивол, за да лъжат и манипулират са се увеличили. Тези измислени скандали и скалъпени записи, дето нищо не означават и не са доказателство, което да издържи в съда, са само, за да се дискредитира Бойко Борисов и кабинета. За хората, стоящи зад Бивол, това е най-доброто нещо, защото в хаосът, който ще настане ако държавата остане без правителство, те ще могат да оберат още доста неща и да забогатеят още, докато всички ние обедняваме.

18.10.2016 21:16:26

Анонимен

Тези записи са част от фиаското, което се финансира от избягалия зад граница Цветан Василев. Връзката мнежду него и продажниците от Бивол също е известна. Василев налига мангизи в пиар агенцията на Асен Йорданов и неговата приятелка Алберта Алкалай. Това обяснява и защо статиите срещу КТБ и Цветан Василев рязко секнаха преди известно време.

18.10.2016 20:22:40

Оги

А тия записи освен Бивол някой друг потвърди ли ги като автентични? Що само те ги намират, а нито една друга сериозна медия не попадна на нито един такъв запис?

18.10.2016 18:27:06

Асен

Като прочета в статия, че информацията е от Бивол и спирам да чета нататък, защото те са доказани писарушки по поръчка.

18.10.2016 17:41:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.