• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Красимир Янков пита: Има ли корупционен интерес в 120 млн. за нови касови апарати

Красимир Янков пита: Има ли корупционен интерес в 120 млн. за нови касови апарати

/КРОСС/ Красимир Янков се усъмни в необходимостта да се подменят отново всички касови апарати по инициатива на финансовото министерство. Той заподозря и корупционен интерес в подмяната им.

"Държавата ще задължи търговците да подменят за своя сметка около 400 000 касови апарати на стойност повече от 120 млн. лева, без конкретни аргументи. Създава ли това решение корупционна среда?", пита в позиция социалистът. "Управляващите, чрез приходната агенция обявиха, че бюджетът губи стотици милиони от манипулиране на софтуера на фискалните устройства и издаването на фалшиви бонове и затова трябва да се подменят касовите апарати на търговците. Предлагат се промени в Закона за ДДС, които се налагат заради приети промени в Наредба № Н-18 на финансовия министър за отчитане на всяка касова бележка в реално време на сървъра на НАП, припомня Янков аргументите на министър Владислав Горанов. Соцдепутатът го упреква, че министърът диктува на парламента, а не обратното, както изисква разпределянето на функциите на властите в една парламентарна република.

"Министърът променил наредбата, а сега депутатите трябва да променят закона. В република с парламентарно управление не е ли обратен редът? Първо Народното събрание приема закон, а след това се изготвят подзаконовите актове. Владислав Горанов е избран от народните представители, но с този акт разпорежда на парламента", критикува Янков.
По повод твърдението на Горанов, че се пропускат между 30% и 70% от оборотите макар, че сега също има връзка между фискалните устройства на фирмите и НАП, соцдепутатът задава въпросите: "Каква е гаранцията, че в кратко време няма да започне манипулация на софтуера и на новите устройства? Колко са установените конкретни нарушители? Акциите по курортите с физическо присъствие на данъчните служители до касовите апарати в заведенията и засечените обороти не са ли част от разкриването на тези нарушители и колко такива разлики в отчетените обороти в дните на проверките и в останалите дни са установени и как са санкционирани?"

"Когато няма аргументи за над 120 млн.лева, които ще бъдат платени, съмнението за корупция става основателно", категоричен е Красимир Янков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Прибиране на старите апарати и доплащане за новите.

20.02.2018 21:28:28

Анонимен

ВЪВ ВАЩТЕ ГЛАВИ КОРУМПИРАНИ СА САМО ГЕРБ. ЩО СЕ НЕ ОГЛЕДАЛО В ТВОЯТА СКЪПА ПАРТИЯ.

20.02.2018 14:17:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.