• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Красимир Янков: Борисов е част от проблема с оставката на Вучков

Красимир Янков: Борисов е част от проблема с оставката на Вучков

/КРОСС/ „Борисов е част от проблема с подадената оставка на Веселин Вучков", заяви народният представител от ПГ „БСП лява България" Красимир Янков в интервю за BTV.

Според него действията и думите на премиера са показали, че МВР ще се раздели с главният си секретар и може би отношенията между министър и главен секретар са на такава основа, че занапред не може да има екип между тях.

Няма връзка между оставката и посещението на шефа на ФБР в България. Прави впечатление обаче изключително голямата нервност на премиера. В последните три месеца той не се появяваше и създаде впечатлението за нов Борисов и нови отношения като коалиционна формула. Вчера обаче стана ясно, че това си е стария Борисов, отбеляза Янков.

По думите му нервността на премиера показва, че той не владее ситуацията. Депутатът от левицата припомни, че още при сформирането на кабинета Борисов е оставил впечатление, че ще има промени в ръководството на МВР, включително и професионалното. „Промени се Законът за МВР и в частта за назначаването на най-висшата професионална фигура", подчерта Янков. Той обясни, че главният секретар е бил назначен в ръководство, което има друга визия за конструкцията на службите. Социалистът подчерта, че с връщането на модела, в който е работило МВР под ръководството на Цветан Цветанов, не се знае как главният секретар би се вписал в него. Той изтъкна, че поправката в Закона за МВР, изискваща пет години управленски стаж за главния секретар на МВР, е внесена от БДЦ, АБВ и ГЕРБ. Янков обясни, че назначенията на Лазаров и Писанчев са направени на база на техните качества и след разговори с професионалните гилдии.

Това правителство прави толкова гафове, че не успяваме да ги коментираме - миналата седмица Стоян Тонев, веднага след това гласуването на заема от 16 млрд. лв., сега оставката на министър Вучков, коментира Красимир Янков. По думите му този кабинет на Борисов започва да прилича на предишния, но този път явно МВР ще заеме ролята на Министерство на здравеопазването и там ще се сменят няколко министри.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.