• 13 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8136
  •  GBP / BGN 2.3155
  •  CHF / BGN 2.0230
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Красимир Янков: Да се увеличи щатът на Гранична полиция с 1000 бройки

Красимир Янков: Да се увеличи щатът на Гранична полиция с 1000 бройки

/КРОСС/ Народните представители от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ" от 43 НС Красимир Янков и Атанас Зафиров представиха пред експерти управленския проект на левицата в частта „Национална сигурност" и „Външна политика". На нея присъстваха редица експерти в областта на отбраната и външната политика. Красимир Янков, член на ИБ на БСП, беше категоричен, че е крайно наложителна превенцията и противодействие на тероризма; охрана на границата, управление на процесите на миграция; превенция и противодействие на тежката и организирана престъпност, борба с корупцията на всички нива, както и противодействие на битовата престъпност. Той добави, че за стабилизиране на системата за сигурност е нужно изграждане на силна контраразузнавателна и полицейска структури.

Относно опазването на границите, според него е нужно отпускане на още 1000 щатни бройки за "Гранична полиция", а Съветът по сигурността към МС да се развие като координиращ и информационно-аналитичен център, който да предлага решения за определяне на стратегическите задачи на органите от системата за национална сигурност. Красимир Янков беше категоричен, че са нужни промени в МВР, за да се изпълнят няколко основни цели: по-голяма прозрачност и обществена отчетност на работата на полицаите, повишаване ефективността на отделните структури на МВР и адекватна реакция при противодействието на престъпността, повишаване на качеството на аналитичната работа на министерството, както и засилване на гражданския контрол върху работата на МВР.

Според него трябва да се прегледа и оцени щата на областните дирекции, както и да се пренасочват към структури, отговарящи за територия с по-сложна обстановка.

Янков заяви, че трябва нова система за формиране на възнаграждението на служителите на реда, което да отразява постигнати предварително поставени цели. Според него е нужна нова концепция за работа на сектора- нова законова основа за провеждане на реформа, коригиране на установените организационни слабости и по-нататъшно усъвършенстване; нов модел на политика за управление на министерството на вътрешните работи, както и подобряване на модела за управление на човешките ресурси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.