• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Красимир Янков: Въпросът за медийната прозрачност ще е актуален за новата власт

Красимир Янков: Въпросът за медийната прозрачност ще е актуален за новата власт

/КРОСС/ "Ще обърна внимание, че с направеното предложение, внесено от народните представители от ГЕРБ, трябва да поставим въпроса за прозрачността. За тази медийна прозрачност, за която е необходимо ние да създадем възможност на членовете на обществото да си изградят мнение за стойността на информацията, защото има много източници на информация и управляващите явно разчитат на възможността за манипулиране на това обществено мнение чрез други източници на информация", атакува социалистът.

Той припомни, че е направено изследване на медийната прозрачност у нас, където се открояват осем фактора, които влияят на прозрачността. Един от тях, а именно отчетност на изпълнителната власт пред гражданите на всички нива, е на водещо място.

„Защо ограничавате възможността да бъдат задавани въпроси и питания към изпълнителната власт, към министри, вицепремиери и премиери", попита Янков.

„Кого ще скриете от парламентарен контрол, кой от министрите, предложен от големия или от малкия партньор", продължи с атаката той.

Красимир Янков предположи, че съобразно досегашната практика в законодателния орган не може да се смята, че министрите на ГЕРБ искат да се скрият.

"Т.е. логиката е, че малкият партньор - големият триглав малък партньор, ще бъде скрит от парламентарен контрол", предположи още червеният депутат.

Той видя задкулисие и договорка в това, че „предложението се внася от герберите".

Социалистът нападна и управленската програма на бъдещата власт, в която нямало нищо конкретно. Красимир Янков предположи, че с това предложение са извити ръцете на ГЕРБ.

„Изключително арогантно, самонадеяно и без да чувате нито един от аргументите на опозицията - разумните аргументи, механично гласувате правилник, с който вероятно целите да приспите българското общество", предположи още Красимир Янков.

Той поиска отговор и дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепя предложенията за ограничаване на контрола върху изпълнителната власт. Янков припомни, че двата кабинета на Борисов са си тръгнали предсрочно и предположи, че с тяхната арогантност властта ще трае шест месеца или година.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.