• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Президентите са на ход да направят служебно правителство, а след това - избори

Президентите са на ход да направят служебно правителство, а след това - избори

/КРОСС/ Президентите са на ход да направят служебно правителство и след това да има избори, каза пред „Фокус" депутатът от "БСП Лява България" Дора Янкова. По думите й това преди всичко ще стане ясно на консултативния съвет във вторник. „До тук политическите партии виждат, че няма ресурс да се състави правителство", каза Янкова. „Така очаквам да се развият нещата, а дали в името на някакви други цели, би могло да има експертно правителство, не бих искала да гадая", заяви Янкова.
Тя коментира и бюджетът за следващата година, като заяви, че Бюджет 2017 година е свързан с липса на чувствителност по социалните политики. По думите й това не е възгледът на една лява партия, която би управлявала с основния закон - Закона за бюджета. Янкова добави, че поради тази причина не подкрепят бюджета и не внасят предложение на второ четене. „Това реално може да се случи след спечелване на изборите и заявяване на нашата предизборна платформа, като политика за България", каза още Янкова.
Депутатът посочи, че възгледите на партията са свързани с това, чрез инструментите на бюджета да се създава среда за икономическо оживление, да има възможности доходите да се повишат, за да може да има повече средства в потреблението, в сферата на здравеопазването и образованието. "Това е нашият възглед, за който ние ще вземем решение за свикване на конгрес, на който да дебатираме нашата предизборна платформа за следващите парламентарни избори", заяви Янкова. Тя добави, че не са удовлетворени от този бюджет, но това е волята на мнозинството в парламента.
По думите на Дора Янкова потребностите на родопските общини са големи, защото стопанисват огромна територия общински пътища, а в същото време няма капиталови средства. „В бюджета на правителството няма средства за общините, а това означава липса на местни и национални политики за модернизирането и развитието на родопските общини", подчерта Янкова. Тя добави, че населението на региона не разполага с много средства, а кметовете не се изкушават да вдигат данъците именно заради кризата. По думите на Янкова именно поради тази причина през 42-то Народно събрание е добавен към родопския регион голям финансов ресурс. „Ние добавихме за област Смолян много финансов ресурс, чрез програмата за общински пътища и за всяка община имаше по нещо", заяви Янкова. Като пример тя посочи общинските пътища в селата, пътят между Пампорово и Стойките, пътят към село Долен в община Неделино, пътната комуникация Старцево-Златоград, главният път в Чепеларе, както и модернизирани площадки в Девин. "И сега бихме искали със следващото управление, да имаме възможност да подкрепим сериозно Родопския регион", заяви Янкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.