• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

САЩ планират от януари да повишат митата за стоките от Китай от 10 % до 25 %

САЩ планират от януари да повишат митата за стоките от Китай от 10 % до 25 %

/КРОСС/ САЩ все пак планират да повишат митата за внос на китайски стоки на стойност 200 млрд. долара от януари 2019 г. от 10 % а 25 %, заявява министъра на търговията на САЩ Уилбър Рос в интервю за агенция Bloomberg.

По думите му, на предстоящата среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на Китай Си Дзинпин в най-добрия случай ще съгласуват основата за по-нататъшни преговори по урегулиране на търговското напрежение. Очаква се двамата лидери да се срещнат в рамките на срещата на върха на G20, която ще се проведе в Буенос Айрес в периода 30 ноември - 1 декември.

„Голямото събитие ще е срещата между президента Тръмп с председателя Си на срещата на G-20 в Аржентина. Всичко останало е само подготовка за нея", каза Уилбър Рос по време на делово посещение в щата Тексас. В същото време той смята, че до януари сериозен напредък няма да им. „Определено няма да имаме пълноправно официално споразумение до януари", заявява министърът.

„Не може да се очаква, че двамата президенти ще стигнат до подробности като колко втечнен газ и т.н. Ще се обсъжда ситуацията като цяло, но ако всичко върви добре, ще бъде поставена основа за бъдещето", твърди Рос.

Той е уверен, че САЩ и Китай рано или късно ще стигнат до споразумение по търговските въпроси. „В края на краищата, споразумение ще бъде сключено и не е толкова важно дали ще бъде подписано на голямата среща на двамата президенти на четири очи или друг път", казва американският министър. В същото време той не отговаря на въпроса дали тече подготовка за въвеждане на мита върху вноса на автомобили и автомобилни компоненти.

По думите на Уилбър Рос, ще се решава дали да се предприемат такива мерки, когато настъпи правилният момент. В Тексас Рос присъства на церемонията на откриването на експортен LNG-терминал на Cheniere Energy Inc. в Корпус-Кристи на стойност 15 млрд. долара.

Терминалът започна производство на втечнен природен газ в сряда, но Cheniere засега не уточнява кога ще бъде натоварен първият кораб.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.