• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Румен Радев: За нас Япония е ключов партньор

 Румен Радев: За нас Япония е ключов партньор

/КРОСС/ За нас Япония е ключов партньор, това заяви държавният глава в рамките на българо-японски бизнес-форум. Президентът проведе днес среща с представители на едни от най-големите японски корпорации, които идват за първи път в България, както и с представители на българския бизнес.

Румен Радев: Аз съм щастлив, че по време на моето посещение в Япония, още тогава се зароди идеята да организираме такъв българо-японския форум. Трябва да гледаме на това събитие като на една дългосрочна перспектива. За нас Япония е ключов партньор не само като обем на търговско-икономическо сътрудничество, но и като перспектива. Ние вече имаме японски инвестиции. Искам да се обърна към българския бизнес - да използвате опита на японския бизнес. Надявам се на добро сътрудничество. За мен е важно и образованието. От миналата година в Япония влязоха в нова ера - красива хармония. Аз се надявам, че нашите отношения ще се развиват така, че тези красиви думи ще се развиват в тази посока.

Масато Ватанабе - посланик на Япония: Днешната среща показва, че двустранните ни бизнес-отношения имат висок потенциал. Българо-японския бизнес отношения не само създават ползи за компаниите от двете държави, но имат потенциала да растат отвъд границите им. България успя да се представи като водеща инвестиционна дестинация, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

Емил Караниколов - министър на иконамиката: Предимството на нашата държава са ниските данъчни ставки, оперативни разходи и квалифицираната работна ръка. България има законодателство, което насърчава инвестициите, независимо дали са чуждестранни или български. Българските стоки и услуги са конкурентни и с високо качество.

Петър Кънев - председател на комисията па икономика и туризъм в НС: През последните години Япония се превръща в един от стратегическите партньори и на България. Не бих казал, че стокообмена е това, което бихме желали да бъде. Основно силна нисша е развитието на туризма.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.