• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Япония измести САЩ и вече е най-посещаваната страна в света

Япония измести САЩ и вече е най-посещаваната страна в света

/КРОСС/ Проучване на една от големите компании за разплащане с кредитни и дебитни карти показва, че най-посещаваната държава през последните две години е Япония, предава БНТ. Така Страната на изгряващото слънце измества традиционният лидер в класацията САЩ.

Пътуващите в световен мащаб предприемат все по-кратки пътувания като средното време за престои в чужди държави е осем дни, в сравнение с девет нощувки преди пет години. Това показва изследването на компанията за разплащане с карти озаглавено "Глобални нагласи за пътувания", което се провежда в 27 държави по света. Други тенденции, които отбелязват от компанията е увеличаването на броя на пътуванията на средно 2,7 на година.

Освен Япония, сред най-посещаваните държави в световен мащаб са САЩ и Австралия. Основната причина за това е, че хората пътуват до близки дестинации, тоест хората от региона на Тихоокеанска Азия най-често избират Япония, американците предпочитат Европа, Мексико, Канада.

Развива се и мащаба на използваните технологии. 88% от участниците в проучването са споделили, че са имали интернет по време на цялото си пътуване. Почти половината от анкетираните пък използват приложения за споделено пътуване на територията на посещаваната държава. Едва една десета от всички пътувания включват посещението на няколко държави в едно.

Жителите на Саудитска Арабия пък са тези, които харчат най-много пари при пътуване, показва изследването. Средната изхарчена сума при пътуване в чужбина е 1793 долара, от които в брой 778 долара. Все повече хората предпочитат да се разплащат безналично, показва изследването.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.