• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Създателите на „Матрицата“ братя Уашовски вече са сестри

Създателите на „Матрицата“ братя Уашовски вече са сестри

/КРОСС/ И вторият брат от известния филмов тандем Уашовски стана сестра, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Четири години след като по-големият брат Уашовски, Лари, разкри публично, че се е подложил на операция за смяна на пола и вече е жена на име Лана, по-малкият, Анди, направи същото и вече е сестра Лили.

Материалът, публикуван в чикагския в. "Уинди сити таймс", е озаглавен "Шокираща история за смяна на пола - братя Уашовски вече са сестри". В изявлението си за изданието 48-годишната Лили Уашовски казва, че е решила да направи смяната на пола си публично достояние, след като журналист от британския в. "Дейли мейл" се е опитал да я принуди да даде интервю за прехода си от мъж към жена.

"Знаех, че в определен момент ще трябва да се разкрия публично. Когато човек живее като транссексуален, е трудно да се крие. Исках преди истината да излезе наяве, да си избистря нещата и да се почувствам спокойна", пише Лили Уашовски.

По-голямата сестра на Лили, 50-годишната Лана, известна преди като Лари Уашовски, разкри публично транссексуалността си през 2012 г., припомнят агенциите.

В изявлението си Лили Уашовски засяга и темата за битките, които трябва да води трансджендър общността. Макар да има известен напредък, "на нас продължава да се гледа като на някакви демони и злодеи, за каквито ни представят медиите", допълва по-малката сестра Уашовски.

"И така, аз съм транссексуална. И да, направих прехода", допълва Лили, разкривайки, че съпругата й, семейството и приятелите й са знаели предварително. "Никой от близките ми няма проблем с това", казва тя. Лили Уашовски отправя специални благодарности за обичта и подкрепата към съпругата си Алисия Блейсингейм, с която са женени от 1991 г., както към по-голямата си сестра за примера, който й е дала.

Бившите братя Уашовски, известни с това, че ревниво пазят личния си живот от общественото внимание и рядко дават интервюта, са режисирали продукции като "Матрицата", "V като Вендета", "Облакът Атлас", "Пътят на Юпитер". Представители на Уашовски не са отговори на молбите за коментар.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

kplane

Изчадия!

09.03.2016 14:42:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.