• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Порошенко готов да предложи Яценюк за премиер

Порошенко готов да предложи Яценюк за премиер

/КРОСС/ Кандидатурата на Арсений Яценюк за министър-председател ще бъде предложена на управляващата коалиция в Украйна. Това заяви в петък по украинската телевизия президентът Петро Порошенко.
„Веднага ще внеса за разглеждане в парламента кандидатурата за министър-председател, която според конституцията ще ми бъде предложена от коалицията. Очаквам коалицията да ми предложи това да бъде Яценюк", каза Порошенко.
Що се отнася до формирането на правителство, президентът заяви, че "то трябва да бъде напълно обновено".
Днес проевропейските политически групи в Украйна обявиха създаването на парламентарна коалиция, която за първи път ще има необходимото мнозинство за внасянето на конституционни поправки. Коалицията ще бъде съставена от 300 депутати в 450-местния парламент. В нея влизат политическите формации "Блок на Петро Порошенко", "Самопомощ", Народен фронт на премиера Арсений Яценюк, Радикална партия и "Отечество" на Юлия Тимошенко.
Основните приоритети в споразумението са курсът на евроинтеграция на Украйна, влизането в НАТО, предложение за отмяна на депутатския и съдебния имунитет, а също така и процедура за импийчмънт на президента.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Украйна категорично и безапелационно трябва да избере пътя на развитие и обвързване ! Цял свят ненавижда окупационните мераци на Русия и никой/освен КНДР/ не желае да се обвързва и съюзява с нея ! Изолацията на "Империята на злото" трябва да се засили до окончателния й разпад и освобождаването на окупираните и анексирани територии и народи !

21.11.2014 22:29:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.