• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Увековечиха Бойко Борисов в капсула на времето, вградена в рестартиран строеж на язовир

Увековечиха Бойко Борисов в капсула на времето, вградена в рестартиран строеж на язовир

/КРОСС/ Възобновеното строителство на язовир даде повод на правителството да вгради в основите на съоръжението капсула на времето, увековечаваща строеното от премиера Бойко Борисов.

Самият той не присъства на състоялата се церемония, на която слово произнесе министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и положи капсулата, след като изчете посланието в нея.

В него се говори за водата като извор на живот, за Панагюрското златно съкровище, за българската история и народната памет, за Димитровден и т.н. Специално се отбелязва, че възобновяването на строителството на язовир "Луда Яна" става при втория мандат на премиера Борисов.

Посланието е следното:
"Според народните предания старите майстори вграждали сянката на жена в строените от тях сгради и съоръжения, за да бъдат те здрави и издръжливи. Затова днес, позовавайки се на традицията, вграждаме това послание в основите на язовир „Луда Яна", чието строителство възобновяваме, за да бъде той качествено построен и да осигурява постоянно водоснабдяване за всички живеещи в района на Панагюрище.
Водата е извор на живот. Тя е началото на всичко. Символ е на чистотата и на здравето. Задължителна част е от обредите и вярванията за доброто. Водата носи плодородие, а по този начин и богатство, и щастие. Освен това, шепотът на водата е гласът на нашите предци. Затова и ние като тях трябва да отдадем почит на това природно богатство и да го ценим. Затова и рестартираме строителството на язовира след 16-годишно прекъсване, за да може направеното от нас да утолява жаждата на млади и стари и да носи просперитет.
Днес, в навечерието на Димитровден, Деня на строителя, когато започваме изграждането на „Луда Яна" полагаме това наше послание: Нека всички бъдещи поколения на Средногорието пазят и поддържат не само този язовир, но и българските традиции. Нека бъдат добри, да се учат и живеят в богатство и мир. Да пазят българската история, народна памет и култура и да отглеждат поколения, надарени със знания, възможности и визия за една по-добра България. Народът ни е оцелял през вековете именно, защото се е уповавал на тези ценности и те са тези, които ще го съхранят и занапред, за да може след време той да отбелязва такива постижения в развитието си, които да са съизмерими с Панагюрското съкровище, което сега прославя страната ни по света.

Днес, 25 октомври 2016 г., при управлението на второто правителство с министър-председател Бойко Борисов, започваме реалното изграждане на язовир „Луда Яна". Вграждаме това послание в стената му с надежда, че когато след 100 години то бъде прочетено, България ще бъде богата, мирна и просперираща държава. Ние поставяме основите на това и вярвам, че с общите усилия на всички мъдри и родолюбиви хора у нас ще успеем да го постигнем."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

"Поклонник най-смирен"

O! Божество, увековечено, та да не забравяме, кой докара мултинационалните компании и как започна легитимното ново робство!

26.10.2016 11:53:34

Анонимен

Простотията няяяямааа кааааааай.............

25.10.2016 23:46:41

Анонимен

ужас - бай Тошо увековечен ли е някъде като бай Х.й

25.10.2016 19:36:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.